Egy magyargyűlölő aktivista

2023. 01 27. 09:44

Ha hívják a Gyurcsány-párt kampányába, ő azonnal repül, s együtt menetel Dobrev Klárával.
Fotó: origo.hu

Felért a csúcsra a luxemburgi aktivista, Marc Angel lett az Európai Parlament alelnöke. Ugyan még csak az első ciklusát tölti, ám koránál fogva és az LMBTQ-ideológiáért tett eddigi „életművét” tekintve mégsem lehet új arcként aposztrofálni. De mivel igazán komoly állami vagy parlamenti tisztséget sem hazájában, sem pedig az unióban nem töltött még be ez idáig, így ki lehet rakni a kirakatba, hisz éppen ebből kifolyólag kevésbé valószínű, hogy érintett legyen az egyre szélesedő korrupciós botrányban. Nem kockáztat vele túl nagyot az európai baloldal, ami komoly érv lehetett a háttéralkuk során.

De többről van itt szó, mintsem egy ötvenkilenc éves „politikus” karrierjéről vagy az európai baloldal óvatoskodásáról. Marc Angel megválasztása jócskán túlmutat egy személyes történeten. Hatványozottan is jelképes.

Először is szocialista, de nem a klasszikus baloldali, inkább a ma divatos progresszív vonalat képviseli. Többet szerepel tüntetéseken, mint a parlamentben, szereti a nyilvánosságot, de intellektuális teljesítménye nulla. Nyakig benne van a trendi témákban, szélsőséges LMBTQ-aktivista, támadja Lengyelországot és Magyarországot, illetve az európai „jogállamiság” élharcosa. Kell ennél jobb ajánlólevél a baloldalon? Aligha!

Gyűlöli a szuverenista politikát, hiszi, hogy az Európai Egyesült Államok utópiája megvalósítható, és ennek minden fórumon hangot is ad. Ismertségét nem a politikai teljesítményének, hanem a szélsőséges performance-oknak köszönheti.

Nyilatkozataiban gőgös és elitista, önbizalma pedig határtalan. Tévés szerepléseit nézve semmi önkontroll nincs benne, igazi exhibicionista, aki beszéli a celebnyelvet. (Németül érdemes hallgatni.) Egyszóval minden olyan attribútummal rendelkezik, ami predesztinálta őt egy uniós intézmény vezető posztjára.

Eva Kaili és Marc Angel. Egy korrupt alelnök után egy aktivista, akinek intellektuális teljesítménye nulla.
Fotó: lesoir.be

Marc Angel megválasztása semmi kétséget nem hagy nekünk. Az Európai Unióban az államférfiakat és -nőket leváltották a bürokraták, a politikusokat pedig az aktivisták. Csoda, hogy ilyen mélyre süllyedt, hogy ennyire kilátástalan válságban szenved a kontinens?

Ami Marc Angel megválasztását illeti, ennél rosszabb verzió nekünk, magyaroknak, aligha lehetett volna. Tőrőlmetszett magyargyűlölő. Elmaradott, lesajnált, primitív nemzetnek tartja a magyart. Lenézi a térségünket. Tessék csak meghallgatni, hogy miket nyilatkozik a luxemburgi szennymédiának, az RTL-nek.

Mindennek ellenére (vagy éppen ezért) a Demokratikus Koalíció uniós képviselői keresik a kegyeit. Rónai Sándor segít neki megszervezni az Európai Parlament LMBTQ-csoportját, majd közösen tüntetnek Brüsszelben a gyermekvédelmi törvény ellen. (Megjegyzem Marc Angel nem az a progresszív aktivista, akire csak „ráfogja” a jobboldal, hogy bevinné az iskolákba az LMBTQ-ideológiát, ő az a politikus, aki nyíltan vallja, hogy minél kisebb korban kell kezdeni az érzékenyítést.)

Budapestre szinte hazajár. Hívják a Pride-ra, és ő kérdés nélkül jön, hívják a Gyurcsány-párt kampányába, és ő azonnal repül. Az ostoba baloldali politikusok meg fotózkodnak vele. Hallgatnák meg, miket mond a magyarokról a luxemburgi RTL-nek, bele is pirulnának.

Csak a szokásos – ránthatnánk meg a vállunkat. Semmi sem változik… De sajnos többről van szó. Marc Angel egy válságtünet. Egy olyan jelenség sikere, ami ijesztő a jövőnkre nézve.

Nagy Ervin

Magyarországi barátaival, Gurmai Zitával és Kunhalmi Ágnessel. A kép mindent elárul…
Fotó: origo.hu