Egy jó kis budapesti elitgimnázium

2023. 01 26. 11:09

Az igazgató nem hajlandó reagálni a gimnáziumi botrányra

Tüntetgetünk, tüntetgetünk, s a kenőpénzt is eltüntetjük?
Fotó: Magyar Nemzet

A Metropol által nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján félmillió forintnyi vesztegetési pénz kell ahhoz, hogy azok a diákok is felvételt nyerjenek az Eötvös József Gimnáziumba, akiknek nem sikerült az írásbeli felvételi vizsgájuk. A korrupciós botrányba keveredett igazgató, Moss László hallgatásba menekült a Mediaworks kérdései elől.

A hangfelvételen az hallható, hogy egy édesapa beszélget az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, a párbeszédben pedig többször felbukkan az iskola igazgatójának, Moss Lászlónak a neve is. A felvétel alapján egy édesapa gyermeke a felvételin nem érte el a megfelelő pontszámot, de félmillió forintért mégis bekerülhet a neves gimnáziumba. A Metropol arról is ír, hogy a hatóságok is vizsgálódnak már a korrupciógyanús ügyben, emellett a lap felhívta a figyelmet arra is, hogy az elit budapesti gimnázium az élen jár a tanártüntetésekben.

A Mediaworksnek sikerült mikrofonvégre kapnia Moss László igazgatót, aki azonban nem volt hajlandó érdemben kommentálni az ügyet, sőt a stábot arra is felszólította, hogy ne kísérjék, ne kérdezzék.

Így arra a kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, hogy lemond-e az iskola vezetéséről. (Forrás: Magyar Nemzet)

* * *

– A felvételi szarul sikerült, félmillió elég lesz?

– Elég… Csak siessünk, mert nemsokára megyünk tüntetni meg sztrájkolni a korrupt kormány ellen…

Hát így van ez kérem…