Zalaegerszegen és Nagykanizsán…

2023. 01 19. 13:37

Csaknem megháromszorozza létszámát a call centereket üzemeltető Binax cégcsoport

Balról Balaicz Zoltán, Ott Tibor és Vigh László.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Az eddigi 150 dolgozó mellé idén még 150-et, jövőre pedig 120 új alkalmazottat vesz fel a zalaegerszegi központú, call centereket üzemeltető Binax cégcsoport – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a cégcsoport tulajdonosa.

Ott Tibor elmondta: az 1998-ban Zalaegerszegen indult és jelenleg Nagykanizsán is partnereinek telefonos ügyfélszolgálati tevékenységet végző cégcsoport hat társaságból áll. A két zalai városban ügyfélszolgálati tevékenységgel, piaci és közvélemény-kutatással, valamint értékesítési kampányok támogatásával foglalkoznak.

Tevékenységükhöz elengedhetetlen a kiemelkedő szintű informatikai és energetikai háttér, hogy munkaidőben 99,99 százalékos biztonsággal foglalkozzanak ügyfeleik kiszolgálásával. Példaként említette, hogy az ukrajnai háború óta megnégyszereződött a kibertámadások száma, de egy esetleges infrastrukturális probléma esetén is akár tíz napig képesek a teljes rendszerüket működtetni saját energetikai erőforrásaikkal.

A 2012-ben Zalaegerszeg innovációs díjával kitüntetett cégcsoport tulajdonosa arról is beszámolt, hogy a koronavírus-járvány miatt megfogyatkoztak a partnereik, így 150 főre csökkent az alkalmazottaik száma. Túlnyomó többségében nőket alkalmaznak, akik között nagyon sok a kisgyermekes, egyedülálló, idős szüleiket gondozó, így az ő érdekükben is lehetőséget teremtettek a járvány idején az otthoni munkavégzésre.

Az elmúlt év végén jelentős informatikai és ingatlanfejlesztést indítottak, illetve a munkahelyek bővítését is megkezdték. Nemrég 50 új alkalmazott állt munkába, jelenleg zajlik további félszáz munkaerő kiválasztása, de a nyár végén még újabb 50 ember felvételét tervezik, jövőre pedig még 120 dolgozóval kívánják bővíteni a létszámukat – ismertette Ott Tibor.

Az MTI kérdésére közölte: a nyereséggel működő cégcsoport 2021-ben mintegy 1,8 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, a tavalyi évet pedig várhatóan 2,2-2,5 milliárd forint közötti bevétellel zárják. A vállalatcsoport 2023-ra 3 milliárd forint körüli árbevételt tervez, fejlesztéseit saját forrásból hajtja végre.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) egyebek mellett arról beszélt, hogy tavaly decemberben mindössze 2,6 százalék volt Zalaegerszegen a regisztrált munkanélküliek aránya, a következő két évben pedig 1700 új munkahely jöhet létre a városban. Ebből komoly részt jelent a Binax fejlesztése, ami azért is figyelemre méltó, mert a főként férfiak számára munkát adó ipari beruházások mellett a cégcsoport jelentős számban alkalmaz nőket.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) jelezte: nem jöttek be azok a tavalyi riogatások, hogy Magyarországon megnövekszik a munkanélküliség, recesszió várható, sőt ma már inkább azt vetítik előre az elemzők, hogy 2023-ban is növekedni fog a magyar gazdaság. Már egy százalékos növekedés is több százmilliárd forintot jelent a nemzetgazdaságnak, amelyhez a Binaxhoz hasonló vállalkozások is hozzájárulnak. (Forrás: MTI)