Cziráki László távozik a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. éléről

2023. 01 19. 08:34

A Fidesz kanizsai szervezete szerint „süllyed a hajó”

Cziráki László egy projektnapon… Rádőlt a problémahegy?
Fotó: Zalakocka

Távozik Cziráki László vezérigazgató a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. éléről, aki 2020 közepétől látta el a tisztséget. A szakember azt megelőzően a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatójaként tevékenykedett, illetve még korábban szintén a vízműnél dolgozott osztályvezetőként, tehát a munkakörnyezet nem volt idegen tőle. Távozását január 16-án, hétfőn közölte dr. Fodor Csabával, a Vízmű felügyelőbizottságának elnökével, akit meglepett a döntés, hiszen kiváló volt az együttműködésük.

– Cziráki László kérte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését személyes okokra hivatkozva – tudtuk meg dr. Fodor Csabától. – Engem úgy tájékoztatott, hogy a családdal megbeszélték ezt az ügyet és azt követően hozta meg a döntést. Nem tudunk mást tenni, tudomásul vesszük és ezúton is köszönjük neki az elvégzett munkát.

Kérdésünkre dr. Fodor Csaba azt is mondta: február közepétől távozik a szakember a posztról, az átmeneti időszakban helyettesei vezetik majd a vízszolgáltatót, az új vezérigazgató személyéről a későbbiekben születik döntés.

Próbáltuk elérni az érintettet is, de nem jártunk sikerrel.

Dr. Fodor Csaba: – Nem tudunk mást tenni, tudomásul vesszük, és ezúton is köszönjük neki az elvégzett munkát.
Fotó: Berez Valter/24.hu

A kanizsai Fidesz-csoport közösségi oldalán a hírrel kapcsolatosan a következő reakció jelent meg, amit lapunkhoz is eljuttattak:

„Azt beszélik, Cziráki László, a helyi balliberális frakció embere lemondott a Vízmű vezetéséről. Cziráki László (a rámpás Czirákiné Pakulár Judit férje) gyorsan elhagyja a süllyedő hajót? Ő volt az, aki tavaly közel 5 millió forint jutalmat kapott a »jó szolgálatért« miközben a Vízmű költségvetése a hírek szerint komoly mínuszban volt.

Mintha kezdene kirajzolódni a tipikus szoci-séma. Először odaültetnek a városi cégek élére bábokat, akik úgy táncolnak, ahogy Fodorék fütyülnek, majd elkezdenek mindent gáncsolni, ami a város érdekeit szolgálná. Közben a nem éppen kompetens cégvezetőik addig züllesztik a városi cégeket – miközben folyamatosan veszik fel a jutalmakat – amíg egyszer csak rájuk dőlni látszik a problémahegy.

Kísérteties hasonlóság mutatkozik azzal, amikor Gyurcsány a saját maga által okozott válság csúcspontján dobta be a törölközőt. Ide vezetett Kanizsán a baloldali fékpolitika! Nem csodálkoznánk, ha Czirákiné Pakulár Judit lenne a következő.”

Horváth Attila