Öregfiúk  a DK-tévében

2023. 01 18. 10:46

Bod Péter Ákos is beszállt az öregfiúk csapatába…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Most, hogy végéhez közeleg a baloldali riválisok felszalámizása, a felemás emlékezetű jobboldali expolitikusok „érzékenyítésével” próbál tovább izmosodni a Demokratikus Koalíció.

Ennek jele, hogy újabban egykori MDF-es politikusokat hívnak be a DK-tévébe egy kis szenvedélyes nevetgélésre. A január 6-i adás vendége az a Bod Péter Ákos volt, aki az Antall-kormányban ipari miniszterként dolgozott, később jegybankelnök lett, sőt még az első Orbán-kormány idején is a nemzeti oldalon találjuk mint tanácsadót. Csak akkor gondolta újra hovatartozását, amikor elküldték a Századvég folyóirat szerkesztőségéből… (Azóta már olyat is mondott, hogy Orbán Viktor marxista mantrákat ismételget, amikor munkaalapú társadalomról, újraiparosításról, a nyugati spekuláció veszélyeiről beszél.)

A filmsztármosolyú Palotás Jánost is láthattuk a Gyurcsány-tévében. Ő 1990 és 1994 között a Vállalkozók Országos Szövetségének elnökeként volt az MDF-frakció tagja, ám amikor elbukott a nemzeti oldal, Palotás eltűnt, mint az aranyóra… (Igaz, 2021-ben bejelentette, hogy újra megméreti magát a politikában, de az „Orbán hazudik!” szlogennel nem jutott messzire, tökutolsó lett a körzetében.)

Gondolom, előbb-utóbb Debreczeni József is feltűnik majd a DK-tévé képernyőjén. Józsi régi sorozatszínész, ő is az MDF-ben kezdett, onnan igazolt az MDNP-be, majd Orbán Viktor körül futott néhány kört, 2010 táján már Dávid Ibolya felekezeténél találjuk, de a párt zakója után ráébredt, neki Gyurcsány mellett a helye. (Csendesebb éveiben Józsi hozsannázó könyveket szokott írni különböző miniszterelnökökről, vagy élőben mond épületes marhaságokat.) Szerintem hamarosan őt is látjuk.

Pilhál György
Magyar Nemzet