Meghalt id. Tomanóczy Tibor

2023. 01 18. 13:01

A sportág meghatározó zalai egyénisége volt.

A szomorú hír még nagyon friss. Hetvennegyedik évében, türelemmel viselt betegség után elhunyt id. Tomanóczy Tibor, a zalaegerszegi, a zalai röplabdasport kiemelkedő egyénisége.

Lentiben született, ott ismerkedett meg a sportággal. Tagja volt a ZTE NB I-be jutott csapatának, ahol hosszú ideig meghatározó szerepet töltött be. Játékospályafutását befejezve sem szakadt el sportágától, többször is volt a csapat edzője. Mindig számíthattak rá, ha segítségre volt szükség, sokszor kilátástalannak tűnő anyagi körülmények között küzdött csapatával a fennmaradásért.

Volt játékvezető, szerepet vállalt szövetségi vezetőként, sőt a ZTE RK női csapatának irányítását is elvállalta. S ami nagyon fontos: a sportág szeretetét továbbadta fiának, aki válogatott játékos lett. S ezzel nem szakadt meg a családi tradíciói, hiszen már az unokája is élvonalbeli röplabdázó.

Az apa, a nagypapa most távozott, a súlyos betegséggel, ezzel a tehertétellel már nem tudott megbirkózni. Ám értékes örökséget, egy kerek életpályát hagyott itt nekünk, zalai sportbarátoknak.

Köszönjük, nyugodj békében Tibor!

Ekler Elemér

 

Játékosként, edzőként, sportvezetőként is számíthattak rá.
Fotók: Zalatáj