Ittasan, gyalogátkelőhelyen gázolt Zalaegerszegen

2023. 01 17. 10:33

A sofőr ellen büntetőeljárás indult

Egy 58 éves férfi személygépkocsival közlekedett 2023. január 16-án 18 óra 10 perc körül Zalaegerszegen, a Köztársaság útján a Göcseji út felé. A sofőr feltehetőleg figyelmetlensége és ittas állapota miatt nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 63 éves helyi nőnek, és elütötte. A baleset következtében a gyalogos az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelynek során a műszer pozitív eredményt mutatott, így a baleset okozóját további mintavételre előállították, valamint vezetői engedélyét bevonták.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság az 58 éves nagykanizsai férfival szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt büntetőeljárást indított.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényezÅ‘.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnÅ‘ a reakcióidÅ‘, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

…hogy mindenki hazaérjen! (Forrás: Zala Vármegyei RendÅ‘r-fÅ‘kapitányság)