Zöldeket beszél

2023. 01 16. 09:04

A tűzrőlpattant asszonyka nem mindenkinek nyilatkozik.
Fotó: Mirkó István

Fegyelmi eljárást kezdeményez a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakciócsoport Baranyi Krisztina polgármester ellen, merthogy a „zöld-fehér kerület” vezetője nem szolgáltatott adatot a kormánynak a rezsiköltségekkel kapcsolatban, s így elestek több száz millió forintnyi költségvetési támogatástól.

Baranyi még az energiafelhasználás költségeinek adatait sem küldte meg a kormány képviselőinek, holott kapott egy erre vonatkozó adatkérő levelet.

Helyette zavaros magyarázkodásba kezdett, azt állította, hogy nem hívták semmilyen „rezsitámogatásos” egyeztetésre. (Ismert: negyvennégymilliárd forint kormányzati támogatást kapnak rezsiköltségeikhez a tízezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek.) Jól jött volna a pénz a városrehabilitáció újraindítására, intézmény-korszerűsítésre, az önkormányzati lakások komfortosítására, egyebekre.

Tisztábban látnánk az ügyben, ha a sajtó alaposan körbejárhatná a témát, ám erre kevés az esély. Baranyi nem mindenkivel áll szóba.

Azt ugyanis, hogy mi számít valódi médiumnak és ki igazi újságírónak, arrafelé ő dönti el – ahogyan azt korábban az ATV Szigorlat is műsorában is elmondta.

(A tűzrőlpattant asszonyka már a beszélgetés elején közölte: propagandamédiának és ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozik. Szalai Szilárdnak, a PestiSrácok újságírójának címezte ars poeticáját, aki előzőleg a válasz reményében kérdést tett fel neki a kerületben lakók problémáiról.)

Meg lennék lepve, ha Ferencváros lakossága efféle lépésekre hatalmazta volna fel Baranyi Krisztinát a 2019-es önkormányzati választásokon. Meg azon is, ha jövőre újraválasztanák.

Pilhál György
Magyar Nemzet