Veszélyesen sugároz a frisshirek.hu adótornya

2023. 01 16. 13:35

– avagy riportféle az alibánfai lakossági tájékoztatóról

Azt is írd bele a cikkbe, hogy szerkesztőségünk várja az adományokat!…
Rajz: Farkas László

Az újságírói teljesítmény csúcsát súrolja (természetesen alulról) az a „cikk”, amit a Frisshirek szerzője alkotott a tervezett alibánfai adótorony kapcsán.

Nehéz eldönteni, hogy Kovács Tamara tudósítást akart írni, netán glosszát, esetleg a széles néptömegeket felvilágosító jegyzetet, vagy a Wikipédiát szerette volna népszerűsíteni a hosszú idézettel. S persze az is lehet, hogy csak környezetvédelmi élharcosnak képzeli magát.

Ez a komplex feladat egyelőre soknak bizonyult a szerző esetében. Célszerű lenne tehát az alapoknál kezdeni, mondjuk a közigazgatásnál. Illene tudni, hogy egy lakossági fórum (meghallgatásnak volt hirdetve) nem dönthet a torony építésének felfüggesztéséről. Arról csak – első lépésben – az a fórum, amelyik a szerződést megkötötte a Vantage Towers Zrt.-vel, vagyis Alibánfa Község Képviselő-testülete. Butaság azt állítani, hogy győzött a polgármesteri hivatal, mert az nem egyenlő a képviselő-testülettel. A képviselő-testület is csak enyhítette azt a kárt, amit korábban elkövetett azzal, hogy nem tájékoztatta kellő módon a lakosságot.

Igen, valahol itt kellene kezdeni, az alapoknál, ha valaki arra vállalkozik, hogy a médiában vállal szerepet.

Majd elfelejtettem: ebben a cikkben egy meglehetősen terjedelmes önreklám is szerepel. Idézem: „A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.”

Nos, a Föőr Gábor (több alkalommal is foglalkoztunk a zalai civil aktivistával, közönségszervezővel, a Genesis Médiacsoport vezetőjével, aki a 2022-es ellenzéki előválasztáson a Jobbik jelölőszervezet és a Márki-Zay Péter MMM mozgalma támogatását élvezve csúnyán kikapott dr. Csidei Iréntől, Zala 1-es számú választókerületében) által jegyzett frisshirek.hu-nak ebben a cikkében valóban nincs részrehajlás. Csak az a baj, hogy a tényszerű újságírás látja kárát ennek. S úgy tűnik, hogy Márki-Zay Pétertől mást is mesterien eltanultak. Még a „cikkben” is arra hívják fel az olvasók figyelmét, hogy támogassák munkájukat adományokkal.

Arra tényleg szükség lenne! Egy alapfokú újságírói gyorstalpaló elvégzéséhez…

Ekler Elemér

 

Lakossági tájékoztató és rendkívüli testületi ülés 4. rész (2023.01.13.)

Pethőhenye választ vár a szomszéd falutól 3. rész (2023.01.11.)

Január 12-én tájékoztatják a lakosságot 2. rész (2023.01.10.)

A testület döntött, a lakosságnak fogalma sem volt róla 1. rész (2023.01.09.)