Gyilkosság történt Eszteregnyén

2023. 01 12. 13:37

Brutális kegyetlenséggel ölték meg a férfit

A házból eltűntek az áldozat értékei, s még az autóját is elvitték.

A rendőrség késő délelőtt megerősítette: gyilkosság történt.

A szomszédok az áldozatot csendes, zárkózott emberként írták le, aki általában kerülte a közösséget. Az általunk megkérdezettek közt volt, aki több éven át együtt dolgozott vele, ő úgy jellemezte, „rendes ember volt”.

– Ritkán láttuk az udvaron, beszélgetni se nagyon szokott, a köszönésre is csak egy fejbiccentéssel reagált, de egyébként rendes ember volt – mondta az egyik szomszéd, aki azt is hozzátette: nagyon megdöbbentek azon, hogy ebben a csendes, nyugodt faluban ilyesmi megtörténhetett…

A gyilkosság helyszíne, a Petőfi utcai ház közelében csoportba verődve találgatták az emberek, mi vezethetett a tragédiához. Mint elmondták, az előző napokban semmi szokatlant nem észleltek, kiabálást, vagy vitát nem hallottak. A néhány éve elvált, vékony testalkatú, ismerősei szerint kora ellenére fürge, gyors mozgású férfinek rendszeres vendége volt egy nő, akit az elmúlt napokban is láttak.

Az áldozatot – aki nemrég ment nyugdíjba – brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg, úgy tudjuk, elvágták a torkát és többször megszúrták. A házból eltűntek az értékei, telefonja, pénztárcája, bankkártyája, sőt, még az autóját is elvitték.

A szikár rendőrségi tájékoztatás pedig így szól:

„A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2023. január 11-én az esti órákban holtan találtak egy férfit Eszteregnyén.

A zalai rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a helyszíni és halottszemlét. A kirendelt orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint a 66 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

Az eset körülményeit a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.”

Horváth Attila

 

Gyilkosság történt Eszteregnyén? (2023.01.12.)