Mi lehetne az Arénában, ha az ÉVE is támogatná?

2023. 01 11. 08:01

Hiányzik az intézmény biztos, kiszámítható finanszírozása

Balogh László: – A balliberális ellenzéknek a kanizsai emberek érdekét kellene figyelembe vennie.

Mi sem bizonyítja jobban a Kanizsa Aréna sikerességét, mint az elmúlt időszak teltházas koncertjei, rangos sportrendezvények és az elmúlt hétvégén megrendezett első válogatott kézilabda-mérkőzés – jelentette ki kedd délutáni sajtótájékoztatóján Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A sajtótájékoztatóra a helyszínen került sor, ahol a polgármester leszögezte: a Kanizsa Aréna bebizonyította, hogy érdemes volt megálmodni és megépíteni, mert olyan lehetőségeket nyitott meg a város előtt, amilyenekhez foghatókra korábban nem is gondolhattak a kanizsaiak.

– Több ezer embert vonzó koncertek, zenei nagyrendezvények, nemzetközi sportversenyek és most egy teltházas válogatott mérkőzés, a Magyarország–Szlovénia férfi kézilabda felkészülési meccs, amely megmutatta, milyen hatalmas igény van az itt és a térségben élő emberekben a közösségi programok iránt – fogalmazott a polgármester. – A Magyar Kézilabda Szövetség visszajelzése alapján már keresik az idei rendezvénynaptárban a lehetőséget, hogy további válogatott mérkőzésekkel visszatérhessenek Nagykanizsára. Ennek megvalósulásához azonban elengedhetetlen, hogy a közgyűlést egyetlen fővel uraló balliberális ÉVE-frakció ne akadályozza egy ilyen impozáns és szükséges intézmény működését is! Miért nem képesek végre felülemelkedni önmagukon az ÉVE-frakció tagjai, elfogadva a tényt, hogy az ő akaratuk ellenére mégis megépült a csarnok, amelyből az itt élő emberek, közösségek és sportegyesületek érdekét szem előtt tartva érdemes a legtöbbet kihozni?! – tette fel a kérdést Balogh László.

A polgármester úgy véli, ha a balliberálisok folyamatos akadályoztatása ellenére is ilyen sikeres az aréna, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon milyen sikereket lehetne elérni, ha nem korlátoznák a működtetőt az ÉVE-frakció havonta csöpögtetett minimális forrásai és végre egy professzionális rendezvényszervező cég is esélyt kaphatna ott.

– Ehhez azonban a balliberális vezetésnek a kanizsai emberek érdekét kellene figyelembe vennie. De úgy tűnik, ez a legnagyobb akadály – fogalmazott a városvezető.

Horváth Attila