Dr. Fodor Csabáék nem hazudtolják meg önmagukat

2023. 01 09. 10:44

Már a 2022-es választások előtt is a Fidesz-KDNP-kormány eredményeivel dicsekedtek

Az ÉVE-frakció szerint sok mindent tettek az elmúlt évben. Valakik biztosan…
Fotó: Facebook

2023 január 6-án írtunk a Nagykanizsai Képviselő-testület két vezetője által tartott sajtótájékoztatóról. A cikkben dr. Fodor Csaba frakcióvezető és Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes az elmúlt év eredményeit sorolta.

Már akkor jeleztük, hogy meglehetősen csalafinta módon tették ezt, hiszen olyan beruházásokat is említettek, amihez nem sok köze volt a Jobbikkal frigyre lépő balliberális csapatnak. Az ígértük, hogy tiszta képet adunk majd olvasóinknak: mi is valósult meg kormányzati támogatással Nagykanizsán, s mi az egyfős ÉVE-többség döntése nyomán. S persze az is érdekes lista lesz, ami azt tartalmazza, hogy mit gáncsolt el a balliberális frakció.

A csapattól és elvtársaiktól egyébként nem újkeletű ez az összemosás. Jó példa erre egy 2021 áprilisi, a Mandinerben megjelent cikk, ahol mesteri módon alkalmazzák ezt a taktikát.

Ekler Elemér

*  *  *

Elszólta magát az MSZP Zalában

Az „Országépítők” címlapja.

„Országépítők” című újságjában népszerűsíti az MSZP Fodor Csaba önkormányzati képviselőt, alig egy évvel a 2022-es országgyűlési választások előtt. A Zala megye 3-as számú választókerületében terjesztett szóróanyag címlapján még Karácsony Gergely, a baloldal egyik potenciális miniszterelnök-jelöltje is feltűnik.

A szóróanyag kapcsán külön érdekesség, hogy az újság számos eleme Orbán Viktor kormányzásához és/vagy a Fidesz-KDNP-hez köthető. Az újság címe, az „Országépítők” kifejezés például egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnöktől származhat. Hiszen mint ismert, a kormányfő több alkalommal, például 2020-as évadnyitó beszédében is ezzel a kifejezéssel utalt a kormány tevékenységére: „egy országépítő korszak van Magyarországon […] egy országépítő korszak van Magyarországon, a következő két évben pedig ezt az országépítő munkát szeretnénk erősíteni, gyorsítani és a teljesítményünket növelni” – fogalmazott a miniszterelnök. A kiadvány címlapjára ráadásul az MSZP-nek sikerült éppen egy narancs árnyalatú fényképet választania.

Ám ha ez nem lenne elég, a címén túl, még az újság címlapján szereplő épületek mai formája sem az MSZP kormányzását/tevékenységét népszerűsíti.

A fenti képen is jól látható fotón ugyanis olyan épületek és helyszínek szerepelnek (Parlament, Miniszterelnökség/korábbi Igazságügyi Minisztérium, alsó rakpart, Kossuth tér, amelyek mind a Fidesz-KDNP kormányzása alatt kerültek felújításra.

Az MSZP elszólta magát?

A szerencsétlen cím, szín, és fotóválasztástól eltekintve azonban felmerül a kérdés: a kiadvánnyal elszólta volna magát az MSZP? Hiszen saját nagykanizsai jelöltjüket (Fodor Csaba), már most Karácsony Gergellyel reklámozzák, amit nehéz nem úgy értelmezni, minthogy ő a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje.

 

A témához kapcsolódó korábbi cikkeink:

Az ÉVE a tavalyi fejlesztésekről tájékoztatott Nagykanizsán (2023.01.06.)

Egy ordas nagy blöff (2023.01.04.)

Balogh László: „…Én mégis bizakodó vagyok!” (2022.12.07.)