A vágyserkentő násztabletták és az MSZP-vezérkar

2023. 01 09. 08:26

A Mónika-kabaré igazán szórakoztató.
Fotó: MTI/Földi Imre

Az ember szeret nevetgélni, így aztán buzgón keresi a Lamperth Mónikával kapcsolatos sztorikat. (Nyomott hangulatomban régi Mónika-cikkeim olvasásával kúrálom magamat. Hatásos.) A derű – olykor a röhej – árnyékként követi a Gyurcsány-kormány egykori miniszter asszonyát. Belőlem a legnagyobb kacajt az az attrakciója váltotta ki, amikor pár éve azzal állt elő: ezentúl vágyserkentő násztabletták forgalmazásával kíván foglalkozni. (A buja információt Kálmán Olga akkori ATV-s műsorában osztotta meg a nyilvánossággal, ahová a vállalkozás másik résztvevőjével, Herényi Károly MDF-felszámolóval érkezett.) Bizalmasan elárulta: tablettáikat a régi MSZP-vezérkarnak már a fele szedi. Kell az erő, a potencia, föl akarnak állni… A kuncogó műsorvezető kérdésére: – És nem hiányzik a politika? – azt válaszolta: jól elvan nélküle.

Mi is így voltunk Mónikával, ám pechünkre újra felbukkant a terepen.

Előbb kerületi jegyző lett Rákosvalahol, később Baján önkormányzati tanácsadó, minap pedig a Hírklikk.hu-n osztotta meg félelmeit a jövő évi választásokkal kapcsolatban.

Utóbbi is viccesre sikeredett. Közölte, az ellenzéknek nem az uniós, hanem az önkormányzati választásra kell koncentrálnia, kivált Budapesten. Ha ugyanis a fővárost is elveszítik, nem marad több kapaszkodója az országgyűlési választások után csalódott kétmillió embernek. A legnagyobb baj, közölte, hogy Orbán Viktor igyekszik kivenni a rendszerből a legnépszerűbb polgármestereket, köztük – itt jön a poén –: Karácsony Gergelyt.

Pilhál György
Magyar Nemzet