A testület döntött, a lakosságnak fogalma sem volt róla

2023. 01 09. 09:49

Az alibánfai torony… (1.)

A munkálatok már megkezdődtek.

Az igazgatási szünet lejártával mindjárt egy nagy felháborodást keltő ügy foglalkoztatja a 430 lelket számláló Alibánfa lakosságát. Január 8-án vasárnap délután egy küldöttség jelent meg Blaskovics László polgármesternél, egy petíciót átadva, hogy tiltakozzanak a zalai falu belterületén felállítandó bázistorony ellen. Ebben több, mint száz aláíró kéri, hogy állítsák le a már megkezdett építkezést.

Január 9-én reggel a közigazgatási szünet utáni első napon ezzel a panasszal kezdte a munkát Bucsák Katalin, a pókaszepetki körjegyzőség jegyzője is, fogadva a tiltakozók két képviselőjét.

A közben nyilvánossá vált információk szerint Alibánfa képviselő-testülete májusi ülésén egyhangú szavazással bérbe adott egy 100 négyzetméteres ingatlant a Vodafone távközlési hálózatának fizikai infrastruktúrájával foglalkozó Vontage Towers Zrt.-nek. Erről a közvetlenül érintett ingatlanok tulajdonosait sem értesítette hivatalosan a képviselő-testület, igaz a Pókaszepetki Közös Önkormányzati Hivatal honlapjára feltette az ominózus, május 13-án tartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvét.

A tiltakozó alibánfaiak.

A Zalatáj értesülése szerint a mai napon a község polgármestere megkeresi a Vodafone képviselőjét, hogy a január 26-ára összehívott falufórumig függesszék fel a munkálatokat.

Bucsák Katalin jegyzőasszony megígérte lapunknak, hogy kellő tájékozódás után részletes információt ad a kialakult helyzetről. Természetesen megkeressük Blaskovics László polgármestert, akitől tájékoztatást kérünk a májusi döntés hátteréről, de kíváncsiak leszünk, hogy milyen megoldás kínálkozik a jelenlegi cseppet sem békés hangulat megnyugtatására.

Ekler Elemér
(Folytatjuk)

A torony néhány méterre lesz (?) a lakott ingatlanoktól.