Az intézményesített zalaegerszegi betegápolás 175 éve

2023. 01 06. 14:26

Dr. Gasztonyi Beáta nyílt levele

Dr. Gasztonyi Beáta: – Az évfordulóra számos programmal készülünk.

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója a Zalatájon keresztül is kéréssel, felhívással fordult a megye polgáraihoz:

Tisztelt zalai lakosok!

Történelmi pillanatban szólíthatom meg Önöket, hiszen a 2023-as esztendővel kórházunk az intézményesített betegápolás 175. évét kezdte meg.

Az évfordulóra számos programmal készülünk, melyek az egész éven átívelnek. Kvízekkel, szűrővizsgálatokkal, aktivitásra ösztönző programokkal szólítjuk meg a lakosságot, hogy újra felvegyük azokat a szálakat, melyeket a járvány szétszakított.

A jubileum jegyében szervezzük majd ünnepségeinket, ám a jelent is gazdagítjuk, hiszen a sikeres pályázatoknak köszönhetően több beruházás átadása szerepel a naptárban.

Új elemekkel, szöveges tartalommal bővítjük a 170-es évfordulóra létrehozott „Múlt idő – a Zala Megyei Kórház régi képeken” címmel létrehozott facebook oldalt. A 90-es évektől gazdag képanyaggal rendelkezünk a kórház mindennapjairól, ám ahogy megyünk vissza az időben, úgy szűkül az archívumtár. Abban bízunk, hogy volt kollégáknál, gyűjtőknél rejtőznek régi fotók, melyeket rendelkezésünkre bocsátanak. Kérjük, hogy akinek a birtokában vannak ilyen képek, jelentkezzen a priroda@zmkorhaz.hu címen.

Még nem leplezünk le minden tervet, hadd legyen benne néhány meglepetés. Kísérjék figyelemmel kórházunk honlapját és facebook oldalunkat, ahol minden kezdeményezésről időben tájékoztatást adunk!

Kívánom, hogy legyen élményekben gazdag, és minél jobb egészségben eltöltött ez a jubileumi év!