A Sebes-féle „nyugdíjintézet”

2022. 12 23. 08:42

Kicsit elmerengett a 73 éves szerző, agysejtjei már nem működnek Sebes-en…
Fotó: YouTube/Heti TV

Nem vagyunk egyformák. A Hírklikkben publikáló Sebes Györgynek például az maradt meg Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatójából, amikor a Telex riportere megkérdezte a kormányfőt, gondolkodott-e már azon, meddig akar aktívan politizálni. Ezen egy kicsit elmerengett a 73 éves szerző, majd megjegyezte, szerinte jelentősen megöregedett, s ha nem is százéves, de túl van már a csúcson. Mármint az 59 éves miniszterelnök.

Szerintem meg Sebes kollégának kellene elgondolkodnia, meddig akar még aktívan írogatni. Fáradtnak érzem szegényt, ami persze nem csoda, hisz nem ma kezdte a pályát.

Alapítója volt a Bánó-féle Egyenleg „híradónak”, a Horn-korszak éveiben a rádió Krónika műsorában hallhattuk a tenorját, 2000 óta pedig a Népszava és a Hírklikk olvasóit győzködi az igazáról.

(Nemrég azon háborgott, miért kell még mindig elő-elővenni az őszödi beszédet.)

Egyébként a veterán kolléga figyelmébe ajánlom Tölgyessy Péter minapi nyilatkozatát. A volt SZDSZ-elnök egyebek mellett ilyeneket mondott a Partizán mikrofonja előtt a magyar kormányfőről: „Akár tetszik, akár nem a baloldalnak, Orbán világpolitikai tényező lett. Vele van tele a világsajtó. Az ország méretéhez képest nagyságrenddel magasabb a szereplési mennyisége, amely nagyjából a mindenkori olasz miniszterelnökéével azonos. Nem éri el Franciaország első számú emberéét, de 8-10-szer nagyobb, mint Hollandia miniszterelnökének, ami nem semmi.”
Fogalmazhatnék úgy is, hogy Orbán Viktor ismertsége még Sebes György édesapjáénál (néhai Sebes Imre Fejér megyei párttitkár) is nagyobb, pedig róla a Rákosi-korban még utcát is elneveztek.

Pilhál György
Magyar Nemzet