Teljes lebukás: a baloldal irányítja a tüntető álcivileket

2022. 12 09. 11:28

Megmondták, hogy mit mondjanak az álcivilek.
Fotó: HírTV

A HírTV birtokába került hangfelvétel bizonyítja, hogy baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak. Az LMP-s Csárdi Antal közben maga is elismerte: ő hívta be az aktivistákat Parlamentbe, hogy ott aztán megzavarhassák az ülést.

A Hír TV által bemutatott felvétel bizonyítja, hogy a baloldali politikusok irányítják a Tanítanék Mozgalmat. A beszélgetés így hangzik:

Tordai: Attól még hogy kérdéseket tesznek fel, nem muszáj válaszolni, én ezt tanultam meg az elmúlt években.

Kérdező: Csak annyian hívogatnak minket a hétfői akcióval kapcsolatban, és azt mondták, hogy kezeljük de tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan.

Tordai: Szerintem nem kell, merthogy ti nem akarjátok összekötni magatokat egyik párttal sem, ez egy technikai megoldás volt, úgyhogy nem érdemes reagálni rá. Én egy nagyon szűkszavú és lerázó nyilatkozatot tennék rá ha bárki kérdezi, ez nektek se jó, ha összepártozzátok magatokat, ezt akartátok elkerülni, tök jófejség volt, hogy nem akartatok semmit mondani…

Kérdező: De akkor pontosan mit mondjunk?

Tordai: Azt, hogy a tanítanék mozgalom egy pártoktól független szakmai kezdeményezés és egy teljesen lényegtelen technikai kérdés, hogy kiadta le a karzat belépőt.

Sanyarú körülmények között döntöttek a fizetésemelésükről.

A HírTV megvizsgálta a Tanítanék Mozgalom honlapját. Kiderült: üzemeltetője a Human Platform. Az álcivil szervezetet Gulyás Márton, baloldali politikai aktivista hozta létre. A Human Platform által gyűjtött adatokat pedig adatkezelési tájékoztatójuk szerint több másik amerikai szervezet mellett a DatAdat kezeli. Az a Bajnai Gordon nevével fémjelzett cégcsoport, amely Márki-Zay Péter kampányát is segítette, és amelynek gyanús ügyeletei miatt az adóhatóság mellett a rendőrség is nyomoz.

Egyébként pedig nem kell félteni a pedagógus szakszervezeti vezetőket, nem szorulnak arra igazán, hogy tanácsokkal lássák el őket a politikusok. Vannak (édes) életképes ötleteik maguktól is.

A Metropol szellőztette meg, „hogy október utolsó előtti hétvégéjén a hajdúszoboszlói Aqua Palace szállodában tartotta meg XXXIV. kongresszusát a tanártüntetések egyik fő szervezője, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Talán a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel, egy wellness hotelt találtak erre a legjobb helyszínnek. Döntéshozatal közben így bármikor igénybe tudták venni a wellness központ kényeztető szolgáltatásait: a szauna- és wellnessparkot, valamint az éttermek sokaságát. Aztán még mielőtt a kormánynak címzett követeléseiket megszavazták volna, két termálvizes fürdőzés között, szakítottak időt arra is, hogy a saját fizetésüket felemeljék. Az élményfürdőhöz csatlakozó Hungaro Spa Hotel termálszállodában, ahol a szakszervezet vezetői nem spóroltak a tagok pénzén, a szakszervezet közös kasszájából átlag 50 ezer forintot fizettek a szobákért. Fontos volt számukra, hogy a saját maguknak megszavazott fizetésemelés és a kormánynak szóló követelések megfogalmazása közben bármikor igénybe vehessék a fürdő és az élményközpont kínálta lehetőségeket. A Metropol megszerzett egy videót, amin jól látható, hogy a szakszervezet vezetői a wellnessközpont egyik teraszán még egy közös táncot is lejtettek, szelfiket készítettek mielőtt magukat alaposan »kivelneszezve« elindultak volna a demonstrációra. »Miénk itt ez a hely!« énekelték, kart, karba öltve a wellness-szálló teraszán.”

A videót ezen a linken megnézheti:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1535693463537566

Az, hogy a pedagógusok jelentős részének a múltban sem volt ellenére a baloldalhoz való erős kötődés, mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy a rendszerváltás előtt a megyei és városi pártbizottságok, KISZ-bizottságok apparátusának jelentős része pedagógus végzettségű volt. (Forrás: HírTV, origo.hu, Metropol, Zalatáj)