Pilátus helyett a bíróság ítél a teskándi Jézus felett

2022. 12 08. 08:48

Miklós, az energiával gyógyító mester…
Fotó: Képernyőfotó

Bíróság elé kerül a teskándi ál-Jézus ügye. A hatvankilenc éves férfi valóságos szektát gyűjtött maga köré, akik olyannyira meg vannak győződve csodatévő képességeiről, hogy még most is a szabadon bocsátását kérik, annak ellenére, hogy a férfire mindössze pár év letöltendő vár, az ember azt gondolná, hogy akiről elhiszik, hogy meghalt a kereszten, azt nem féltik pár év letöltendőtől.

A Zala megyei Teskándon élő Miklós évtizedek óta adta ki magát energiával gyógyító mesternek. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de az is előfordult, hogy egyénileg fogadta a „betegeit, tanítványait”. A nyugdíjas közgazdász önmagát naiv, jámbor, a pénzügyekhez, az anyagi természetű dolgokhoz nem értő személyként tüntette fel, hogy azt a látszatot keltse, számára nincs jelentősége a pénzben mérhető javaknak: ezt Zala, Somogy, de még Pest megyében is bevették a teskándi Jézustól – írja a Bblikk.

T. Miklós ellen végül csalás és kuruzslás miatt feljelentést tettek három éve, miután kiderült, hogy a csoportba járó fiatal lányokat megkörnyékezte, és miközben a puritánságot hirdette, több luxusautót is használt. (Forrás: Blikk)