A bagoly és a veréb esete

2022. 11 25. 09:11

– avagy az Európai Parlament és a foci

A németek most sem bírnak magukkal szivárványos bódulatukban. Ahogy ellenünk sem a legutóbbi Európa-bajnokságon. A meccs végére aztán a japánok fogták be a szájukat.
Fotó: badogblog

Az Európai Parlament csütörtöki ülésén állásfoglalást fogadott el arról, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) súlyos kárt okozott a labdarúgás nemzetközi megítélésének és hitelének, mert Katar úgy nyerte el a labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, hogy hiteles források szerint többeket megvesztegettek a szövetségben, ahol elharapódzott a rendszerszintű korrupció.

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Ez a korrupcióval átszőtt, hatalom- és pénzéhes újgyarmatosító bagázs vádol másokat korrupcióval. Azt minden épeszű ember tudja az Európai Parlament elnevezésű gittegylet állásfoglalása nélkül is, hogy Katar nem sportszakmai érdemei alapján nyerte el a 2022-es VB rendezési jogát. A pénz beszél, a kutya ugat. Így van ez manapság a világ minden táján. Kicsi ország kicsi, nagy ország nagy korrupció.

Az Európai Parlament foglalkozzon inkább saját dolgaival. Lenne mit tennie! Korrupciós ügyekben is.

A focira visszatérve egy megjegyzés: azért ezen a korrupciótól bűzlő katari világbajnokságon nagy eséllyel a „szakmájukban” legjobbak végeznek majd az élen. Ám ha az Európai Parlamentben lévő képviselőket alkalmassági vizsgálat alá vetnék, többségüket selejtezni lehetne. Szakmai, etikai, erkölcsi okokból is. S még valami: a katari világbajnokságon nincs keresnivalója a szivárványos őrületnek. Célszerűbb focizni, ráadásul jól. A németek is inkább erre koncentrálhatnának. Ha már egyszer, középkezdés előtt, a japánok ellen befogták a szájukat tiltakozásul, hogy a FIFA nem engedélyezte a szivárványos karszalagot.

Ekler Elemér