Valamit visz a víz Nagykanizsán (1.)

2022. 11 24. 10:10

Cziráki László csak másnap reggel tájékoztatta a polgármestert.
Fotó: archív

Harminc éve nem volt akkora csőtörés Nagykanizsán, mint november 22-én. A Hevesi Sándor utcában adta meg magát az azbesztcement ivóvíz-fővezeték, így a Keleti-városrész jelentős részén óriási problémát jelentett a vízhiány.

A lakosságot súlyosan érintő eset nem maradt pusztán műszaki probléma. A közgyűlésben egyfős többséggel rendelkező balliberális ÉVE-frakció (Éljen VárosuNk! Egyesület-DK-Jobbik-MSZP-LMP-Momentum) által kinevezett vízmű-vezérigazgató – a lakosság többsége szerint – nem állt a helyzet magaslatán.

Balogh László polgármester közösségi oldalán arról írt, hogy Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója csak másnap reggel tájékoztatta az óriási problémát okozó vízszolgáltatási hiányról. Éppen ezért tájékoztatást kért arról, hogy miért mulasztotta el a lakosság és a polgármester gyors tájékoztatását.

Ugyanakkor Balogh László köszönetet mondott mindazoknak, akik a mostoha időjárás ellenére mindent elkövettek a hiba elhárítása, a vízszolgáltatás mielőbbi visszaállítása érdekében.

Óriási problémát jelentett a csőtörés a Keleti-városrészben.
A fotó illusztráció

Mindeközben az ugyancsak az ÉVE által kinevezett Médiaház Kft. ügyvezetője, Tar Mihály – szerkesztőségünkbe érkezett információk szerint – szorgalmasan gyártotta a kommenteket Cziráki László vezérigazgató védelmében.

Ma tartja egyébként soros ülését Nagykanizsa Megyei Jogú Város közgyűlése, ahol bizonyára a keddi csőtörés tanulságai is napirendre kerülnek – heves vita keretében.

A témára természetesen mi is visszatérünk.

Ekler Elemér
(Folytatjuk)