Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent

2022. 11 23. 08:34

Az összefogás újabb szép példája

Gazdag programkínálattal is készülnek.

Az összefogásnak köszönhetően gazdag programkínálattal készülnek a csütörtökön kezdődő Egerszegi Adventre a zalai megyeszékhelyen – közölték a programismertető sajtótájékoztatón.

A városháza előtt felállított, 10,5 méter magas ezüstfenyőt már feldíszítették. A fát 1987-ben ültették egy helyi cég telephelyén, és most a városnak adományozták. A karácsony előtti napokban megérkezik az élő betlehem, december 24-én pedig hagyományos bejglikóstolással és a három királyok élő tevéjével várják a családokat.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte: Zalaegerszeg a jótékonyság városa, ami most is megmutatkozott. Tizenhat vállalkozás 10 millió forintot ajánlott fel az Egerszegi Advent megrendezéséhez.

A vásárt csütörtökön nyitják meg a Dísz téren. A pavilonokat, amelyekben 16 vállalkozó árulja termékeit, már felépítették.

Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke elmondta, többségében vendéglátós vállalkozók érkeznek. A látogatók a forró italok mellett friss házirétest, kürtőskalácsot, lángost és a lepényeket is kóstolhatnak. Az Európa tér a gyermekek birodalma lesz, akik kipróbálhatják a fajátékokat és képzeletbeli utazást tehetnek a faládavasúttal.

Kelemen Attila, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője az adventi programokról szólva elmondta, hogy minden pénteken óvodások és iskolások, szombatonként pedig kulturális egyesületek és nyugdíjas klubok lépnek fel a szabadtéri színpadon.

Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója kiemelte: Landorhegytől a Kertvárosig, illetve a belvárostól egészen Botfáig szinte minden intézményben lesznek adventi rendezvények.

A közönséget többek között karácsonyi és jótékonysági koncertekkel, matiné műsorral, kiállításokkal és kézműves foglalkozásokkal várják. (Forrás: MTI)