A zalai alapító büszke a frisshirek.hu-ra

2022. 11 21. 11:16

Föőr Gábor cáfolja, hogy közük lenne a külföldről érkezett pénzhez

Előbb-utóbb bizonyára kiderül, hogy a frisshirek.hu elindításához közük van-e a Márki-Zay Péter mozgalmához érkezett külföldi pénzeknek.

Türelem választ terem, vagyis megérkezett Föőr Gábortól, a Genesis Médiacsoport létrehozójától a reagálás a Zalatáj kérdéseire. Változtatás nélkül közöljük Föőr Gábor mondatait, kihangsúlyozva, hogy csak az interjú kérdései származnak a Zalatájtól.

– Mint ahogy azt egy korábbi érdeklődő levelemre írta a Zalatájnak, komoly előrelépés történik majd a kommunikációjukban. Ez nyilván a Genesis Médiacsoport megalakítása és a frisshirek.hu elindítása.

Igen a Frisshirek.hu elindítása volt. Mindössze 3 hónap alatt sikerült a legnagyobbak közé bekerülni, ezért büszke vagyok arra a csapatra, amellyel sikerült ezt elérni.

– Többen is felvetik a sajtóban, hogy ennek finanszírozásában szerepet játszik a Márki-Zay Péter mozgalmának az Egyesült Államokból érkezett támogatás. Igaz ez?

A Genesis Médiacsoport vezetőjeként visszautasítom a november 12-én az Origo.hu honlapján megjelent állításokat a Frisshirek.hu oldalának finanszírozásáról, melyet később más kormányközeli médiumok, az M1 Híradója és a Hírtv.hu is, és több, mint 20 újság átvett. Az Origó cikke elismeri, hogy a Frisshírek.hu portál „igen aktív a közösségi médiában.” A központi oldalnak több mint 10 ezer követője van, és a megyei aloldalakat is több tízezren követik. Jól tudom, hogy a több mint 130 milliárd forintos éves költségvetéssel működő médiáknak fájó pont, hogy egy újonnan indult médium, a Frisshirek oldala arányaiban több olvasót ért már el rövid idők alatt, mint ők. Azt a felvetést azonban, amelyet az Origó sejtet, vagyis megállapításuk szerint „Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjét támogató média létrehozására költöttek volna abból a közel kétmilliárd forintból, amit Amerikából adományozók révén a baloldal idei választási kampányára kaptak”, amit a kormánysajtó egyszerűen csak guruló dollárnak nevez, azt visszautasítom. Amennyiben Márki-Zay Pétert titkosszolgálati módszerekkel figyelték meg, úgy valószínűsíthető, hogy a megfigyelés személyemre is kiterjedt, amit elfogadhatatlannak tartok egy demokratikus országban. A frisshirek.hu tulajdonosaként felhívom a figyelmet, hogy az ilyen jellegű, hamis információkat tartalmazó koholmányok miatt szükséges az általam létrehozott médium is. Ugyanakkor fontosnak tartom elmondani, hogy valóban indultam az előválasztáson független jelöltként az MMM támogatásával. Márki-Zay Péter minden MMM-jelöltet személyes jelenlétével tisztelt meg az előválasztáson, így engem is. A frisshirek portálját azzal a céllal alapítottam meg, hogy függetlenül és pártatlanul beszámoljunk mind a kormányoldal, mind az ellenzéki oldalon szereplő összes pártról. A Mediaworks médiabirodalma által birtokolt összes megyei lap teremtette fideszes médiafölény ellensúlyozására célként tűztem ki, hogy minden megyében tudósítói hálózatot építek ki, a Frisshirek oldalát. Mai nappal már sikerült elérni azt, hogy az összes megyében helyi újságírók függetlenül követik a közélet, a politika eseményeit, arról pártállástól függetlenül tudósítanak. Emellett országos szemlénk is arra törekszik, hogy bemutassa akár a kormány, akár az ellenzék körüli eseményeket, híreket.

Föőr Gábor büszke csapatára.

– Mellesleg arról is hallani, hogy a pedagógus-tüntetés szervezésére is jut pénz ebből a forrásból. Így van ez?

Nem adtam nekik támogatást a tüntetésre, de ha kértek volna, akkor szívesen adtam volna és ezt büszkén vállalnám.

– Egy másik téma: Miért szakadt meg, ért véget egy zalaegerszegi diszkóban lévő tulajdonostársi viszonya N úrral? Úgy tudom – megbízható forrásból -, hogy az ügy a bíróságon folytatódott. Miért került az ügy a bíróságra?

Igen bíróságon van az ügy. Hat év kellett mire idáig eljutott. Az ügyvéd nem tud elszámolni a klubot üzemeltető cég eladási papírjaival, amit az előírások szerint meg kellett volna őriznie. Annak idején feljelentést tettem, hogy a cég eladási papírjait meghamisították, ennek köszönhetően N. úrhoz és a diszkóban pohárszedőként dolgozó F.-hez került a cégem. A házkutatás során kiderült, hogy mind a hármuktól eltűntek a cégeladási dokumentumok. Jelenleg a tárgyalás második részének időpontjára várunk, ahol megkezdődnek a tanúmeghallgatások.

*  *  *

Mint ahogy a fenti interjúból egyértelműen kiderül, Föőr Gábor cáfolja, hogy pénzt kapott volna abból a támogatásból, amit Márki-Zay Péter mozgalmának küldtek külföldről.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezte a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati anyag, első jelentés titkos minősítésének feloldását az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának múlt csütörtöki ülésén.

Ennek oka, hogy az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett. „A titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményeztem ennek feloldását, hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak” – mondta a frakcióvezető.

A politikus azt is közölte: a megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, amelyek „segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait”.

A baloldali politikusok „természetesen” nem tudtak a Márki-Zay Péter mozgalmához érkezett pénzről. Csak együtt kampányoltak…, s buktak.
Fotók: Facebook

Remélem, hogy a baloldali pártok partnerek lesznek a jelentés titkosításának feloldásában, hiszen Márki-Zay Péteren kívül egyetlen pártvezető sem tudott arról – nyilatkozatuk szerint –, hogy külföldről pénz érkezett volna – többek között – a választási kampány támogatására, ami meglehetősen durva beavatkozás Magyarország belügyeibe, sérti nemzeti érdekeinket.

Addig nyilván el kell hinnünk Föőr Gábor nyilatkozatát, hogy nem kaptak pénzt a Genesis Médiacsoport beindításához a külföldről érkezett támogatásból. S a tanártüntetésekhez nem nyújtottak anyagi segítséget, noha megtették volna, ha kérik. Ebből is látszik, hogy jól kistafírozták Föőr Gáborékat.

Előbb-utóbb kiderül minden. Az is, hogy jutott-e nekik a Márki-Zay Péterhez külföldről érkezett pénzből. Abban igaza van Föőr Gábornak, hogy ezt a feltételezést bizonyítani kell. Ezért is folyik most a vizsgálat…

Ami az utolsó kérdésünkre adott választ illeti, a Zalatáj értesülése szerint az állami eljárás a nyomozati szakban bizonyítottság hiányában megszűnt. Jelenleg pótmagánvádas eljárás zajlik, amit Föőr Gábor kezdeményezett.

Ekler Elemér

A jobboldali „propaganda” és Föőr Gábor 2022.11.16

„El akartam kerülni, hogy kampánnyal vádoljanak!” 2022.01.25.

„Fidesz-bérencnek neveztek…” 2022.01.21.

„Nyeltem egy nagyot…” 2022.01.19.