Igényesebb pöcegödör kivetné magából

2022. 11 14. 09:15

Csak a szokásos: provokál

Árpi beszólásai könnyen meghajtják az embert, mint a lejárt szavatosságú tehéntúró…
Fotó: Facebook

A kormánysajtó olvasóiról – önökről – tett közzé rövid elemzést a minap Tóta W. Árpád mutatványos ember, a HVG kivagyija. „Ahhoz, hogy a magyar kormánymédiának még bármi hitelt adjon valaki, és ne szakítson vele, szükséges, hogy korlátolt legyen. Aki nem hülye, az átlát rajta” – tájékoztat privát felméréseiről az egykori Lipót-jogosult.

Árpi beszólásaira mindig oda kell figyelni, mint a lejárt szavatosságú tehéntúróra – könnyen meghajtja az embert, nem ritkán hányingert okoz. Jó példa erre hősünk évekkel ezelőtt Jézusról írt portréja. Legütősebbnek szánt mondatát idemásolom: „Idejött egy rendszergazda-külsejű fiatalember, aki egyébként Isten fia volt, addig pattogott, míg keresztre feszítették, és nekünk ettől lesz jó…” Az egyházi témákat nagyon kedveli a Ságvári Endrére hajazó sajtkukacember. Az azóta szentté avatott II. János Pál pápa halálára készített „nekrológja” – Game over JP2 –, is erre utal: „Jó utat, remélem, puhára esel.”

Ekkortájt kristályosodott ki sokunkban: igényesebb pöcegödör alighanem kivetné magából ezt a túlpörgött provokátort.

Hogy még teljesebb legyen a kép, érdemes beleolvasni a három hónapos bécsi távollét után hazaérkező Tóta W. úti beszámolójába: „Ide visszatérni nem büszke gyönyörűség. Magyarországra visszajönni: sz…r. (…) Néhány hivatásos politikus és aktivista szól már csak, és körülöttük egyre szaporodnak a gyáva majmok. (…) A kormány álláspontjával ellentétes megszólalás nem kívánatos. Csak a többségi véleménynek van helye.” (Érdekes, az ő „nem kívánatos” sorai mégis megjelentek.)

Tóta W. egyik mondatával azért egyetértek: „Aki nem hülye, az átlát rajta”.

Pilhál György
Magyar Nemzet