Ennyire „szereti” a ZTE-t?

2022. 11 14. 09:00

Bognár játékvezető főszerepben

Még el sem esett a ZTE játékosa, de már fent a játékvezető keze. Ezt nagyon elsiette…
Fotó: M4Sport/képernyőfotó

Nagy a baj Bognár Tamás játékvezetőnél. Most már nem csak nem hall, s nem lát, de a szabályokat is elfelejtette. Pedig a FIFA nemzetközi játékvezetői keretének tagja.

Ezt a halmazati csapást értékeljük úgy, hogy valami trauma érhette Bognár sípmestert, s még csak véletlenül se arra gondoljunk, hogy sárvári, Vas megyei lévén valamilyen ellenszenvet érez Zala megye székhelyének csapatával, a ZTE-vel szemben.

Ám tekinthetjük úgy is, hogy az MLSZ illetékes bizottságának szakemberei sem állnak feladatuk magaslatán, hiszen már a ZTE-Kispest is a Fehérvár-FTC mérkőzés után rekreációs szünetre kellett volna küldeni e két mérkőzésen elkövetett hibák miatt. Erre újra Zalaegerszegre érkezik, s elkövet – természetesen véletlenül – egy olyan hibát, amiért más bírót hetekre kényszerszabadságra küldenének.

S az MLSZ emberei csodálkoznak, ha a nézőtéren most már gyakrabban harsannak fel a rasszista, gyalázkodó kórusok, mint csapatokat buzdító szurkolások. S ebből a szidalmazásból az MLSZ-t sem hagyják ki.

Bognár játékvezető nem hallja a nyilvánvaló huhogást (ZTE-Honvéd), nem látja az egyértelmű kezezést a 16-osan belül (Fehérvár-FTC), s a szabályokkal ellentétes ítéletet hoz (ZTE-Kecskemét).

Most hosszú szünet következik az élvonalbeli bajnokságban. Jó alkalom Bognár játékvezetőnek arra, hogy lapozgassa a szabálykönyvet, elmenjen egy alapos fülészeti és szemészeti vizsgálatra. Esetleg megtisztelhetne néhány megyei csapatot játékvezetésével, hiszen alacsonyabb osztályban még lesz néhány mérkőzés a téli szünet előtt.

Ekler Elemér