Több, mint százmilliót nyert Nagykanizsa

2022. 11 11. 08:30

Cseresnyés Péter arra figyelmeztetett, hogy a korábbi hibát nem követheti el a balliberális frakció

Cseresnyés Péter és dr. Sifter Rózsa adott tájékoztatást a kedvező hírről.

A 2020-ban indított sikeres foglalkoztatási paktum folytatásához 104 millió forintot nyert Nagykanizsa önkormányzata – erről tartott sajtótájékoztatót csütörtök délután Cseresnyés Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője és dr. Sifter Rózsa főispán a dél-zalai városban.

A folytatáshoz szükséges forrást a Területi és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja.

– Szeretném bejelenteni azt az örömhírt, hogy újabb komoly összeg áll Nagykanizsa város rendelkezésére – bocsátotta előre Cseresnyés Péter. – Száznégymillió forintból folytatódhat az a foglalkoztatási paktum, amely 2018-ban indult és amelynek az első üteme sikerrel zárult 2020-ban, s melyről bebizonyosodott, hogy arra az itt élő embereknek (száz fő bevonására került sor) szükségük volt.

Dr. Sifter Rózsa a projekt részleteiről beszélt, s mint elmondta, a paktum első üteme a dél-zalai város önkormányzata, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft., valamint a Zala Megyei Kormányhivatal konzorciumi együttműködésében valósult meg.

– A mostani, második ütemben a célcsoportnak megfelelő (nagykanizsai ideiglenes, vagy állandó lakcímmel rendelkező, hátrányos helyzetű, munkanélküli, inaktív) személyeket foglalkoztatók bértámogatást kapnak, csakúgy, mint előbbiek, amennyiben önfoglalkoztatóvá, tehát vállalkozóvá válnak. Ezen kívül a munkanélküliek az elhelyezkedést segítő tréningeken is részt vehetnek, ahol egyebek közt álláskereső stratégiákkal, az önéletrajz-készítés praktikáival ismerkedhetnek meg – árulta el a főispán.

Cseresnyés Péter végezetül rámutatott: nagyon fontos, hogy a projekt a megfelelő módon megvalósuljon, ennek az önkormányzat részéről várhatóan a Városfejlesztő Kft. és annak ügyvezetője, Czirákiné Pakulár Judit lesz a felelőse.

– Ezért nyomatékosan felhívom az ügyvezető figyelmét, hogy álljon neki ezzel az üggyel foglalkozni, dolgozni, nehogy úgy járjon Nagykanizsa városa ezzel a projekttel is, mint a kormányzati döntés alapján kapott 588 millió forint fejlesztési forrással – fogalmazott Cseresnyés Péter. – Ugyanis azt az összeget a várost vezető baloldali, liberális frakció hátráltató, a munkát akadályozó viselkedése miatt településünk nem tudta időben felhasználni, így az eltelt másfél év során megnövekedett beruházási árszínvonal növekedése miatt a korábbi fejlesztési céloknak csak a töredékét tudja a város megvalósítani.

Szöveg és fotó: Horváth Attila