Aláaknázott Meseország

2022. 11 11. 08:58

Az Európai Parlamentben is bemutatják az LMBTQ-s magyar mesekönyvet

A kötet szerkesztője, Nagy M. Boldizsár. Félti magát és párját, de azért folytatja a munkát. „Az aknamunkát”…
Fotó: humenonline

Pár nap múlva az Európai Parlamentben is bemutatják a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyvet. A meghívó szerint „ezt a könyvet 2020-ban adták ki Magyarországon, és az ország homo- és transzfób kormányával szembeni ellenállás szimbóluma lett”. (Legalábbis LMBTQ-hívek szerint – mások szimpla Saul Alinsky-provokációként jegyzik.)

Ott lesz a bemutatón a kötet szerkesztője, Nagy M. Boldizsár, a két szerző, Tompa Andrea és Horváth Rebeka, illetve Rédai Dorottya LMBTQ-aktivista, a CEU professzora is, aki a Társadalmi Nemek (gender) Tanszéken szerzett doktori fokozatot. Kemény csapat. (A meghívót jegyző EP-képviselők egyike a zöld Gwendoline Delbos-Corfield, aki a Magyarország-jelentést megalkotó LIBE bizottságot vezette. Egy brancs.)

A könyv egyik szerzője, Tompa Andrea.
Fotó: Nők Lapja

A kötet alkotóit alighanem az új gyermekvédelmi törvény inspirálta. Az a paragrafus, amelynek lényege, hogy a szülők gyermekük felnőtté válásáig maguk döntenek a kiskorú szexuális neveléséről. Hallatlan!

A szerkesztő szerint a gyermekvédelmi törvény „a homoszexuális-irodalom halálát jelenti”. Szegény Nagy M. Boldizsár állítólag halálos fenyegetéseket is kapott a könyv miatt, pedig, mint magyarázta, az csak a fiataloknak segített volna a szexuális kisebbségek elfogadásában, és visszaszoríthatta volna a kiközösítést. „Féltem magamat és a páromat” – magyarázta egy interjúban, de azért folytatja a munkát. Vagy ahogyan egy kommentelő pontosított: „Az aknamunkát.”

Pilhál György
Magyar Nemzet

Ott lesz a bemutatón Rédai Dorottya LMBTQ-aktivista is.
Fotó: economictimes.indiatime.com