A bíró nem hall, nem lát

2022. 11 08. 11:31

– avagy mi lett Bognár játékvezető büntetése?

Munkában az újpesti „szurkolók”, az egerszegi rendezők és rendőrök.

A ZTE-Kispest Honvéd találkozó utóétele ismert. Büntetések, s az egerszegi vezetőedző eltiltása. Akkori cikkünkben feltettük a kérdést: „És mit kap a játékvezető, s az ellenőr?” Úgy gondoljuk, hogy jogosan tettük fel a kérdést, hiszen az MLSZ-ellenőrnek és a játékvezetőnek is köze volt a lelátókon kialakult rasszista hangulat folytatódásához. Azért, mert nem alkalmazták a szabályokat, az MLSZ versenyszabályzatában szereplő előírásokat.

Nos, Bognár Tamás játékvezető „büntetése” az lett, hogy ő vezette a Fehérvár-Ferencváros rangadót. Ezúttal nem a hallásával, hanem a látásával volt gond, hiszen nem vette észre a tőle 15 méterre történt nyilvánvaló kezezést, ami a WAR szerint is egyértelmű 11-es volt.

Hogy a ZTE-Honvéd meccs ellenőre a múlt hét végén tevékenykedett-e valahol, nem tudjuk, mert ezt eléggé bizalmasan kezelik. A játékvezetőt viszont látjuk…

Bognár játékvezető most egy nyilvánvaló 11-est nem vett észre.
Fotó: molfehervarfc

A rasszista rigmusokból a legutóbbi fordulóban is kaptunk bőven. A ZTE-Újpest meccsen még extra ráadással is kirukkoltak az újpesti előemberek a kerítés bedöntésével, füstbomba bedobásával, székek feltépésével, felgyújtásával.

Rasszizmus, rendbontás… Most már csak az a kérdés, hogy meg lehet-e szüntetni vagy együtt kell élni vele. Lesz-e Magyarországon végre egy olyan MLSZ-ellenőr, játékvezető, aki következetesen alkalmazza a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzatában leírtakat.

Nagy bátorság kell hozzá, elismerem. Ám minden kezdet nehéz…

Ekler Elemér

 

És mit kap a játékvezető, s az ellenőr?   2022.10.27.