Átadták Nagykanizsán a felújított Széchenyi teret

2022. 09 15. 11:24

A Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt keretében került sor a felújításra.
Fotó: Zöld Kalauz

Közel 400 millió forintból újították fel Nagykanizsán a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt keretében a belvárosi Széchenyi teret, amelyet csütörtökön avattak fel.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a csaknem 1,5 milliárd forintos, a belváros zöldfelületeinek és tereinek megújítását célzó program keretében készült el korábban az Eötvös térnek, a Deák tér egy részének, valamint a Szent József-templom körüli, illetve a Pannon Egyetem előtti területnek a felújítása. Ehhez kapcsolódóan, 391 millió forint plusz forrást elnyerve végezték el a Széchenyi tér rekonstrukcióját.

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek. Az út- és járdafelújítás mellett a Hevesi Sándor Művelődési Központ előtti lépcsősort ugyancsak újjáépítették, továbbá új közvilágítást is kapott a tér.

Cseresnyés Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy több mint tíz éve kezdődött el a belváros felújításának tervezése, az elképzelés annak idején európai uniós díjat is nyert. A belvárosi terek és zöldfelületek felújításának sorában a Széchenyi tér az utolsó előtti projektelem.

Hozzátette, hogy Nagykanizsa nemcsak a város szépítésére fordít jelentős összegeket, de a gazdaság fejlesztésére is. A 2010 előtti időszakhoz képest ma mintegy kétezerrel több embernek van állása, a város ipari parkja betelt vállalkozásokkal, de már épül az új ipari park is a város határában. (Forrás: MTI)