Öt év után!…

2022. 09 14. 09:30

Folytatódik a zalaegerszegi társasház felújítása

Az új kivitelező ígérete szerint szeptember végén megkezdik az épület felállványozását.

Éveken keresztül foglalkoztunk a Zalaegerszeg kertvárosi részében található társasház lakóinak kálváriájával (a részletek megtalálhatók honlapunkon, a korábbi cikkekben – a szerk.).

Röviden azért összefoglaljuk a történetet. Lassan három éve annak, hogy először írtunk az Átalszegett utca 33-as számú ház 2017-ben kezdődött felújításáról. Pontosabban annak félbeszakadt szigeteléséről, renoválásáról. Nem sokáig tartott ugyanis a munka, mert a munkások levonultak területről, miközben a lakóközösség már átutalta T.N. vállalkozónak a felújítás teljes költségét.

Hosszas egyezkedés, ígérgetés, majd pereskedés kezdődött. A bíróságon az a döntés született, hogy a vállalkozó cége fizessen meg a felperesnek 16 millió 792 ezer forintot, ennek késedelmi kamatát, közel 2 millió forint plusz ÁFA perköltséget és 1 millió forint kereseti illetéket az állam javára.

A lakóközösség a végrehajtás során hozzájutott a megítélt összeghez. Ám az elmúlt évek alatt jelentősen emelkedtek az építési anyagok árai, s a bérek, így az összeg nem lesz elég a teljes felújításhoz, de a munkát folytatják.

– Az új vállalkozó arról tájékoztatott bennünket, hogy szeptember végén megkezdik az épület felállványozását – tájékoztatta lapunkat Szalai Béla közös képviselő.

Ekler Elemér

Nyertek, de buktak (2021.09.29)

Felújítás helyett fizethet a vállalkozó (2020.09.15.)

Itt már a sírás sem számít! (2019.12.16.)

Jobb, ha „kisírják” a munka folytatását (2.) (2019.10.18.)

Jobb, ha „kisírják” a munka folytatását (2019.10.10.)