Gáz helyett meleg büszkeség

2022. 09 02. 14:05

– avagy csak erre képes az EU?

Egy korábbi meleg felvonulás Belgrádban.

Miközben az európai országok lakossága a közelgő téltől, a hideg lakásoktól, a gázhiánytól, a gazdasági válságtól, a munkahelyek elvesztésétől, a növekvő bűnözéstől, a fokozódó migránsáradattól, a járványtól tart, az idióta európai uniós vezetők egyik legnagyobb problémája ma az, hogy egy agresszív, provokatív, a békés többséget irritáló meleg (azért, ha már ennyire erőszakosak, a meleg jelző helyett a valódi, őket jellemző elnevezést használhatnák) kisebbség felvonulásával foglalkozzon.

A kutya sem törődne velük, ha melegségükkel együtt megmaradnának a hálószobában, még a gázzal is spórolni lehetne.

Nem és nem! Ők az utcán akarnak vonulni, s azt demonstrálni, hogy a világ üldözöttjei.

S itt van ez a rothadásnak indult Európai Unió, annak tehetségtelen, alkalmatlan, idióta (netán korrupt) vezetőivel, akiknek nincs más dolguk, mint a meleg büszkeség felvonulással foglalkozni.

Nos, ez a díszes uniós társaság erre nem lehet büszke, de meleg lehet majd télen. No nem a meg nem érkező gáztól, hanem a polgárok haragjától.

Ekler Elemér

 *  *  *

Josep Borell… Valóban ez most az EU legfontosabb problémája?

Az EU egyeztetésre szólította fel a szerb hatóságokat az Europride megtartása érdekében

A szeptember 17-re tervezett belgrádi Europride nevű európai meleg büszkeség felvonulással kapcsolatban az Európai Unió arra bátorítja a szerb hatóságokat, hogy keressenek megoldást a szervezőkkel a rendezvény békés és biztonságos lebonyolítására – közölte Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Josep Borrell közleményében hangsúlyozta: az EU támogatja az egyenlőséget és elutasítja a megkülönböztetés minden formáját. Elvárja, hogy legközelebbi partnerei szintén elkötelezettek legyenek az emberi jogok védelme és előmozdítása mellett.

Kijelentette: biztosítani kell a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak tiszteletben tartását, beleértve a gyülekezési és véleménynyilvánítási szabadsághoz való jogukat az alkotmány és nemzetközi emberi jogi kötelezettségekkel összhangban. Az EU nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy az Europride nevű rendezvény békés körülmények között és a résztvevők biztonságának szavatolása mellett történjen – tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.

Aleksandar Vucic szerb elnök az Europride lemondását, illetve elhalasztását jelentette be augusztus végén. Az ország vezetése a nehéz politikai és gazdasági helyzet, valamint a Koszovóval fennálló vita miatt halasztaná el a rendezvényt. A szervezők azért választották az idei Europride helyszínéül Belgrádot, mert a szerb fővárosban évek óta nem történt incidens a melegfelvonuláson. Az utóbbi években hét melegfelvonulást rendeztek Belgrádban. Tavaly Koppenhága adott otthont a rendezvénynek.