Tabukról is beszél, hallatlan!

2022. 08 29. 11:40

Most már nem is mérgelődni, hanem csak röhögni lehet ezeken a nyugati sztárpublicistákon.
Forrás: Pexels

Ha a Frankfurter Allgemeine Zeitung Orbán Viktorról szóló írását a HVG ajánlja a figyelmünkbe, nem kell sok fantázia megtippelni: már megint fogást keres a német lap Magyarországon, netán magán a miniszterelnökön. (Annyira el van szigetelve a magyar kormányfő, hogy mélyelemzést ír róla Wibke Becker, a patinás médium munkatársa. Hadd lássa csak ország, világ, ki ez a kezelhetetlen fenegyerek, Európa rendbontója…)

Ha az aljasság fájna, a kolléga visítana.

Nézzük a cikk legépületesebb csúsztatásait! „[Orbán Viktor] már 2010 előtt romaellenes és antiszemita közhelyekkel dolgozott” – írja Becker, akit ezek szerint nem tájékoztattak arról, hogy az itthoni ellenzéknek meg az a rögeszméje: a Fidesz „cigányszavazatokkal” nyeri a választásokat. Majd avégett sikolt fel a szerző, hogy a miniszterelnök „idén Tusványoson azt taglalta, hogy olyan jövő felé tartunk, amelyben, a nemzet ismét fontos lesz”. Jesszusom! Mi az, hogy Orbán nem Európai Egyesült Államokban gondolkodik?! Máriám! Az is rossz fényt vet a magyar kormányfőre, hogy jobb viszonyt ápol az orosz elnökkel, mint ellenfelével, a vesszejével zongorázó Zelenszkijjel.

A mindent überelő, leplet lerántó vád így hangzik: „[Orbán Viktor] tabutémákat hoz szóba, kimondja azt, amit kell, ami tiltottnak számít a földrészen.” No, ez aztán végképp tarthatatlan! Európa pallérozhatatlan politikusa odáig megy, hogy nevükön nevez évtizedes tabukat, olyanokat, amelyek mindeddig tiltottnak számítottak Európában?! Na, ne!

Wibke Becker, a „mértékadó” Nyugat sztárpublicistája levegőért kapkod.

Mi csak egy kávét kérünk, sok habbal.

Pilhál György
Magyar Nemzet