Sajátjai is lehazaárulózzák

2022. 08 26. 08:35

Az önbizalma vagy az arroganciája nagyobb?
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közösségi oldalán kapkodja a levegőt Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője, amiért Novák Katalin állami kitüntetésben részesítette Geert Wilders holland politikust. Szerinte az államfő egy olyan embert tüntetett ki, aki egész karrierjét az EU szétverésére tette fel. A harcos asszonyka úgy látja, a köztársasági elnök az állami kitüntetéseket arra használja, hogy a Fidesz Európa-ellenes, szélsőjobboldali kapcsolatait építse. Merthogy ugye Geert Wilders szélsőjobboldali – ez afféle axióma Momentuméknál (talán maga a politikai hovatartozás szortírozására felkent Cseh Katalin alkotta).

Szerintem viszont csupán egy erős nemzetállamot hirdető konzervatív politikusról van szó, aki kifogásolja azoknak a migránsoknak a beáramlását hazájába, akik ott is fontosabbnak tartják vallási szokásaikat a holland törvényeknél.

Elszaladt a ló Cseh Katalinnal, nem először. Igaz, már Brüsszelbe indulásakor megírta: „Miniszterelnök úr, van egy rossz hírem. A mi megválasztásunkkal egy bivalyerős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező csapat megy Brüsszelbe. Ott fogok ülni azoknál a tárgyalóasztaloknál, ahol a döntések születnek és ahol Orbánt már nem látják szívesen. […] Hangosak leszünk.” Pontosabban fülsértők.

Nemrég például azt fejtegette Katalin asszony, hogy az Orbán-kormány Ukrajna-politikája nem a magyar nép álláspontját tükrözi. Hogy ezt milyen felmérés előzte meg, az nem derült ki a kanadai születésű delnő bejegyzéséből (akinek pártja a román és a szlovák választásokon a magyar kisebbség ellenében kampányolt), mindenesetre még a saját közösségi oldalán is lehaza­árulózták. Stimmel.

Pilhál György
Magyar Nemzet