Kacsa volt a gazdatüntetés

2022. 08 25. 08:18

Bálint gazda, az átverés-show hápogó sztárja

Szabó Bálint méltó követője Jakabnak, Hadházynak, Márki-Zaynak, Tordainak (a sort hosszasan lehetne folytatni)…
Fotó: Facebook

Pillanatra sem billent ki a járásából Szabó Bálint tüntetésszervező, amikor kiderült: a beharangozott 1800 traktorból és 2200 személyautóból egy megveszekedett darab sem futott be az augusztus 20-i budapesti demonstrációra. (Illetve dehogynem… Négy napra rá egy Kecső József nevű traktoros csak befurikázott – még 20-án indult el, de, mint mondta, menet közben lerobbant.)

Szabó szervező régi motoros, nem szokott kétségbeesni, a járművek távollétében is keményen beszólt a kormánynak: „Elég volt a jogtiprásból! Orbán Viktor megvezette a magyar népet! El a kezekkel a gazdáktól, el a kezekkel a traktoroktól!” – harsogta a Dózsa György úti placcon, miközben az ott ácsorgó csalódott tüntetők egyike arra kérte, legalább egy képet mutasson a fővárosba igyekvő traktorokról. (Tovább nem tudta folytatni szegény, mert a szervező hívei elvették tőle a mikrofont.)

Mondom, kemény legénnyel állunk szemben. Bálint gazda mozgalmas előélettel dicsekedhet. Először akkor hallottunk róla, amikor belekeveredett egy MSZP-tagtoborzási botrányba. (Vehemens elvtársai állítólag megerőszakolták.) Neve felbukkant az őszödi Gyurcsány-kabaré körül is, később Botka László szegedi polgármester szilaj kritikusaként olvashattunk róla.

Egy ízben – nagy leleplezést ígérve – sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen azonban épp ő maga nem jelent meg. A rendőrség talált rá egy autóút közelében, egy szál alsónadrágban. Állítólag ismeretlenek támadtak rá… Pár hónapja a hazai víziszárnyas-tenyésztőkkel rúgta össze a port mint a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke. Beszélik, valami közvetítőijutalék-svindliben volt ludas. De lehet, hogy kacsa az egész. Ahogyan az az 1800 traktor is.

Pilhál György
Magyar Nemzet