Zalaegerszegtől Kispáliig tartott az üldözés

2022. 08 24. 10:56

Embercsempész okozott balesetet Zala megyében

Nem állt meg Zalaegerszegen a rendőri jelzésnek, tovább közlekedett, majd Kispáliban árokba hajtott a sofőr. A rendőrök 2022. augusztus 24-én, éjjel 1 órakor Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton akartak intézkedés alá vonni egy tehergépkocsit, azonban a gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és továbbment, majd Kispáli, Kossuth Lajos utcában árokba hajtott. A járműből két személy elmenekült, felkutatásukat nagy erőkkel megkezdték a rendőrök.

A járműben további összesen 36 fő, magát indiai és pakisztáni állampolgároknak valló férfi utazott. A baleset során 11 személy könnyebben megsérült, őket kórházba szállították.

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. (Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)