Putyin, netán Gyurcsány?

2022. 08 11. 09:15

Vajon ki utasította a MOL-t?

Azért a szlovákoktól és a csehektől egy köszönöm jól esne. Nem rossz dolog mindig valaki háta mögé bújni…
Fotó: archív

A Molnak köszönhetően újraindult a Barátság vezeték.

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

„A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le” – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal.”

Ez így rendben is van. Most már csak az a kérdés, hogyan fogja ezt keretezni az összes DK-s gazember – Gyurcsánnyal az élen –, és szegény hülye Vásárhelyi Mária, aki ma reggel úgy ébredt, hogy Putyin (!) Orbán kérésére (!) zárta el a csapot (!).

Akkor most vajon a MOL kinek az utasítására fizetett? Talán Putyin… Vagy egyenesen Gyurcsány utasította a MOL-t. Igen, csak így történhetett. Ezt a verziót fogja megírni a V.M. nevű agyhalott.

Amúgy a szlovákoktól és a csehektől egy köszönöm jól esne… (Forrás: badog.blogstar.hu)