Klára, a szamaritánus nővér…

2022. 08 11. 09:04

Gyurcsányné „szívszorító” történetei

„Készülnek, Klárika? Mi is, mert a rendszerváltás csak félig sikerült.”
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktorék közönyösen nézik, hogy még sosem ért ennyire keveset a nyugdíjasok pénze, írja a közösségi oldalán Dobrev Klára, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér. „Nemcsak a tisztességes orvosi ellátás hiá­nya és az egyre növekvő rezsi miatt szenvednek, hanem azért is, mert a napi bevásárlás a létfenntartásért folytatott küzdelemmé vált.”

Megtudjuk, kevés olyan felelőtlen kormány van, amelyik a bajban épp azoktól vesz el, akiknek a legnagyobb segítségre lenne szükségük. „Egy felelős kormány ilyenkor ad azoknak, akik egy ledolgozott élet után megérdemlik az emberhez méltó idős kort. Készülünk, hogy így legyen” – zárja bejegyzését a Szemkilövő-hegyi DK-vezér hitvese.

„Ha annyira szívén viseli a szegények sorsát – javasolja egy kommentelő –, cselekedjék Jézus útmutatása szerint: Oszd szét vagyonod a szegények közt!” Egy másik hozzászóló bólint: ha Klárika aggodalma őszinte, akkor a Gyurcsány–Dobrev család hamarosan kiköltözik a zabrált Apró-villából, visszafizeti Láriferi privatizált milliárdjait, majd megkezdi a fegyházévtizedek letöltését.

Jut eszembe, Gyurcsányné tavaly is előállt egy „szívszorító” nyugdíjas történettel. „Egy idős, anyagi gondokkal küzdő asszony a piacon gyümölcsöt válogatott, és látszott, azon vívódik, mit tegyen a kosárba. A szívem szakadt meg, azt számolgatta, tud-e venni az unokáinak.” (Jó lett volna, ha Klárika megkérdezi, és mit vitt az unokájának akkor, amikor a Gyurcsány-kormány elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat? Azt, amit nemrég épített vissza az Orbán-kormány. )

Ez a komment is tetszik: „Készülnek, Klárika? Mi is, mert a rendszerváltás csak félig sikerült.”

Pilhál György
Magyar Nemzet