„Orbán inkább nyaral!”

2022. 08 10. 10:04

Kabul Rózsája országmentő szerepben

Az ember lassan már sajnálni kezdi a haragos delnőt.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Nulla fideszes képviselő jött be a parlament rendkívüli ülésére az elmúlt harminc év legnagyobb válsága közepén” – kesereg közösségi oldalán Szabó Tímea, alias Kabul. A párbeszédes honanyát legjobban az háborítja fel, hogy Orbán Viktor ráadásul elment nyaralni. Volt képe nyaralni menni! (Ráadásul a horvát tengerpartra utazott, ahol már le is fotózták egy virágos ingben. Ész megáll!) „A Párbeszéd és az ellenzék viszont itt van – nyugtat meg Tímea asszony –, mi benyújtottuk ezeket a problémákat megoldó javaslatainkat.” Azt elfelejtette hozzátenni, az ellenzékiek közül sem volt ott mindenki, a hangadók némelyike is otthon maradt: Gyurcsány, Jakab, Tordai… Magam hajlok arra, amit az egyik kommentelő ír: „Azért találták ki ezt az ülést, mert a hídfoglalások a visszájára fordultak, a kormánybuktatónak szánt hőbörgések meg szimpla kabarévá lettek.” „Orbán inkább nyaral! – süvíti a haragos delnő.

– Most, amikor a klímaválság miatt olyan durva aszály van, hogy szakértők szerint húsz év múlva Nyíregyházától Békéscsabáig elsivatagosodik és élhetetlen lesz az ország […] De Orbán és a Fidesz inkább nyaralnak, az emberek és az ország meg szenvedjenek. Szégyen.”

Gondolom, ha Orbán Viktor nem nyaralna, eleredne az eső.

Az ember valahogy úgy van Szabó Tímeával, hogy miközben felszisszenve hallgatja, sajnálja is. Talán nehéz gyerekkora volt, mit lehet tudni. Mert az nem létezik, hogy valakiben csak úgy, ennyire csúcsra jár a hazudozással habosított kéjes rosszindulat. Illetve dehogynem. Lám!

Pilhál György
Magyar Nemzet