Az amerikai demokrácia menüje

2022. 08 05. 08:38

– avagy milyen a „civilizált” aljasság?

Nancy Pelosi Kínát hergeli, a férje részegen, bekábítószerezve karambolozik.
Fotó: AFP

Az Amerikai Egyesült Államoknak, vagy inkább a háttérhatalomnak Ukrajna az előétel, amit saját maga tálal fel egy Zelenszkij nevezetű botcsinálta pincér. Ukrajnában elnöknek hívják.

A főfogás leginkább Oroszország, ám a Putyin-bifsztek megfeküdheti az árnyékhatalom gyomrát. Főleg akkor, ha azt a bifszteket kínai, indiai és brazil fűszerrel is ízesítik.

A hivatalos elnök, az álomkórban szenvedő Joe Biden sokszor fog kezet ennek az árnyékhatalomnak a vezérével, csak nekünk, magyar, vidéki tahóknak tűnik úgy, hogy a levegőt markolássza.

A telhetetlen bendőjű árnyékhatalomnak az orosz bifsztek után az igazi desszert Kína lenne, ezért most ezt a bolhapiszok nagyságú országot kóstolgatja.

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház 82 éves elnöke el is ugrott Tajvanra, hogy bemutatót tartson az amerikai demokráciából. Amúgy ez a Pelosi-család nem akármilyen família. Az ugyancsak 82 éves férj nem sokkal korábban hippinek érezve magát, alkoholos és kábítószeres mámorban egy terepjárónak hajtott.

Apa és fia… Joe Biden és Hunter Biden. Az árnyékhatalom ügynökei… Vagy csak klinikai esetek.
Fotó: AFP

S ha már a családfánál tartunk, ne feledkezzünk el az amerikai elnök fiacskájáról, Hunter Bidenről sem, aki nyakig benne volt (van?) az ukrajnai gabona-exportban. Amerikai cégek ukrajnai földvásárlásáról most ne is essen szó. (Majdhogynem üveggyöngy a valuta, mint a gyarmatosítások korában.)

Szóval igen nagy az étvágya ennek az Amerikai Egyesült Államoknak nevezett demokrácia-export cégnek. Amelyről csak kevesen tudják, hogy ki is a valódi vezetője. Közben pedig az Európai Unió lassan az ínségkonyha kosztosa lesz.

Persze az sem kizárt, hogy amit az Egyesült Államok most kifőzött, az ugyanúgy odakozmál, mint Afganisztánban.

Ha a jósors a politikai főzőverseny zsűrije, akkor bizonyára nem az amerikai menüre szavaz.

Ekler Elemér

Megindult a gáz Azerbajdzsánból. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke intézi. Brüsszelben a vakcinabeszerzést is „elintézték”.
Fotó: Rosztov Glavniy