Délutánonként már nincs rasszizmus

2022. 08 02. 10:22

Katarban is földre fognak hullani és fejet hajtanak önmaguk nagyszerűsége előtt.
Fotó: nemzetisport.hu

Összegyűltek a Premier League-ban érdekelt csapatok kapitányai, és nagy elhatározásokat foganatosítottak: csak a városi derbiken és az esti, főműsoridőben játszott meccseken harcolnak tovább a térdükkel a rasszizmus ellen. Délutánonként és kevésbé érdekes meccseken már nincs rasszizmus.

A Daily Mail névre hallgató bulvár- és bigyómagazin számolt be a rendkívül örömteli fejleményekről. Már csak a meccsek felénél, harmadánál kell unott arccal végignézni, amit a dúsgazdag focisták hatalmas gesztusokkal harcolnak a rasszizmus ellen. És egyúttal edukálják a nézőket – ahogy Southgate is akarta a magyarokat, akik cserébe gurítottak nekik egy négyest.

A váratlan fejlemény oka pedig nem más, mint hogy néhány eszesebb labdarúgó észrevette, hogy a nemes térdelés már nem együttérző álmélkodást vált ki a nézőkből, hanem léha unalmat. Esetleg ingerültséget, hogy mit bohóckodsz, te rakás szar? Mint írják, a gesztus elvesztette jelentőségét, hasonlóan ahhoz, amikor Fülig Jimmy elveszítette a meggyőződését. Csak utóbbi nem dolgozott utána, nem a térdeléseinek számát mérsékelte. A Premier League nagyvonalú vezetői támogatásukról biztosították a játékosokat, pedig akár fehér tulajdonosként kényszeríthették volna a fekete játékosokat a további térdelések végrehajtására, hiszen valahogy elnézést kell kérni a gyarmatosításért meg az egyéb galádságokért, amit a Birodalom színes bőrű alattvalói ellen követtek el évszázadokon át. A nyitómeccsen, pénteken a Crystal Palace fogadja az Arsenalt, ott előfordulhat kósza térdelés, illetve a térdelésvonták találkozása nem tilos. A Bournemouth csapata viszont úgy döntött, egyetlen mérkőzésen sem fognak térdelni, ami döbbenetes annak tükrében, hogy kikötővárosként biztos szerepet játszottak a rabszolgakereskedelemben. Vagy nem, de az biztos, hogy fehérek lakják, akik eredendően bűnösök. Az angol válogatott nevében Southgate gyorsan megnyugtatta a minőségi térdelések rajongóit, hogy az angol válogatott folytatja a hagyományt. Ahogy nyáron, úgy télen Katarban is földre fognak hullani és fejet fognak hajtani önmaguk nagyszerűsége előtt. (Forrás: Daily Mail)