Most meg itt az éhséglázadásos riogatás…

2022. 07 29. 10:59

Folytassa, Fleck!

Hogyan lehet az, hogy Fleck mulattató ebben a megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti épületes ökörségeit?
Fotó: MTI/Földi Imre

A Fidesz saját csapdájába esett bele azzal, hogy a hazugságra épülő rezsicsökkentésre alapította a politikáját, magyarázza a Hírklikknek a portál állandó megmondóembere, Fleck Zoltán jogszociológus, vátesz.

Szerinte előre lehetett tudni, hogy ez fenntarthatatlan, hisz a milliókat érintő csökkentésnek rossz a kiszámítási módja, és ez elvezethet valamilyen robbanásig. „Az igazi bizalommegvonás az éhséglázadásokkal akkor lesz – emeli föl mutatóujját az alkalmi Nostradamus –, amikor az emberek elkezdenek valóban fázni.”

Mint látjuk, Fleck Zoltán állapotában nem történt érdemi javulás.

Tanár úr a múlt esztendő végén azzal vált egy csapásra ismertté, hogy kijelentette, egy ellenzéki választási győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. (Pár napig talán akasztani is lehet.) Fleck ápolt abból indult ki, hogy Magyarország a Fidesz hatalomra kerülése óta már úgysem demokrácia, így aztán minden gond nélkül túl lehet lépni a törvényeken. (Hogy mi a demokrácia, kik a demokraták, azt természetesen ők, affektáló ellenzéki entellektüelek határozzák meg.)

Hogy érthetőbb legyen: a győztes ellenzék darabig eltekintene a jogállamiságtól, hogy az helyreállítható legyen. Felfüggesztené a jogot a „demokrácia” érdekében. Tudnak követni?

Most meg itt ez az éhséglázadásos riogatás…

Csak azt nem értem, hogyan lehet az, hogy Fleck mulattató ebben a megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti az épületes ökörségeit? Ha itt tényleg diktatúra lenne, legföljebb a Gyűjtőfogház tömlöcének vízvezetékcsövén kopogva adhatna interjút valamelyik szamizdat portálnak.

Pilhál György
Magyar Nemzet