„Képmutató módon jóemberkedtek”

2022. 07 29. 11:11

Az éttermiséghez

Nem mosolyoghattok rá arra, ahogyan az oroszlán együtt legel a báránnyal…
Fotó: Pixabay

Menetrendszerűen megszólalt, petíciózik és aláír a függetlenobjektív éttermiség is. (Zárójel, de nem mellékes: a marxizmus feléledésekor, a kommunista rendszerhez vezető eszmék és gyakorlatok legutóbbi megjelenésekor nem hallatták a hangjukat, talán azért, mert akkor a saját elvtársaiktól kellett volna elhatárolódniuk. Mint ahogyan a BLM-mozgalom rasszizmusa sem rasszizmus számukra. Egy nyikkanás sem volt a cancel culture erősödése ellen, na ja, „a múltat végképp eltörölni” nem kell félnetek jó lesz.)

Szeretném, ha feltennétek magatoknak egy kérdést, ami a következő hónapok és évek kérdése lesz duplapulóverben, gyertyafény mellett: akartok-e többmillió afrikai és közel-keleti bevándorlót a Kárpát-medencében? Mert jönni fognak, ezt csak a vak nem látja: az élelmiszerválság mellett a klímaváltozás és főként a közel-keleti hatalmi átrendeződés, Észak-Afrika újrafelosztása sok tízmillió, legyen, fajtársunkat késztet migrációra. Ha nem szeretnétek többmillió olyan emberrel együtt élni, akiknek a civilizációs kódrendszere más, mint a mienk, akkor ugyanazt gondoljátok, mint a Doktorminiszterelnök úr, csak képmutató módon jóemberkedtek.

Ha viszont ezt szeretnétek, akkor jelezném, hogy a migrációs útvonal kétirányú. Oda lehet költözni hittéríteni, vasárnapi iskolában érzékenyíteni, láttunk már ilyent. Valamiért kevés foganatja volt.

Talán azért, mert ott is a saját életüket akarták volna élni. Mint ahogyan mi is ezt szeretnénk.

És a kettő együtt nem megy. Akármennyire is propagáljátok, szivárványszín tangában vega szendvicset majszolva nem mosolyoghattok rá arra, ahogyan az oroszlán együtt legel a báránnyal.

Nem, az oroszlán, bizony, meg fogja enni a bárányt, majd utána titeket is tangástól, szendvicsestől, a lebomló papírpoharat kivéve.

Az élettelen dolgokat nem szereti.

Demeter Szilárd