Lantosról hárfázik ájult alázattal

2022. 07 27. 10:57

Tom Lantos „vallomás”-felkészítésben is nagymester volt.
Fotó: Flickr

Nem tetszik a Magyar Hírlap egyik cikke a DK-s Dávid Ferencnek. „Bogár László zavaros gondolkodású közgazdász Birodalmi demencia című írásában durva jelzőkkel illeti az USA mostani elnökét. […] szellemi és fizikai képességeit tűzi tollhegyre” – írja a Hírklikken a harsány ember, aki amúgy a szerző bevásárlócekkerét sem vihetné. Legjobban a Tom Lantosról írt sorok zavarják: „Soros Györgynél is sötétebb karakter volt, és szülőhazája Magyarország elleni tevékenységének kiteljesítésében csak 2008-ban bekövetkező halála akadályozta meg.” Stimmel.

A Dávid-írás „aduja”: Tom Lantos halálakor Orbán Viktor elismerően szólt az elhunytról, most meg itt ez a Bogár-cikk… Micsoda káosz!

A szerző ájult alázattal ábrázolja az „igazi” Lantost: „A nácik és nyilasok ellen harcoló mozgalom tagja volt […], a holokauszt egyetlen túlélője, akit Washingtonban a kongresszus tagjává választottak.” Stb.

Arról nem ír, hogy Mr. Lantos az USA valamennyi háborúját támogatta, sőt ösztönözte. (Kuvait iraki megszállása után egy kislányt vezetett a szenátorok elé, mondván, a gyerek szemtanúja volt, amint Szaddám Huszein katonái kitépték a konnektorból az egyik kórház inkubátorhálózatának vezetékeit, miáltal háromszáz csecsemő halt meg. A honatyák nyomban megszavazták a csapást Irakra… Később tudódott ki, hogy a kislány – a „szemtanú” – a kuvaiti uralkodócsalád tagja, a washingtoni nagykövet lánya volt, akit Tom Lantos készített föl a „vallomásra”.) Tom Lantos a magyar belpolitikába is belekotyogott. Miközben sűrűn figyelmeztetett a keresztény, nemzeti erők „veszélyeire”, kiállt a melegházasság és a könnyű drogok legalizálása mellett.

Memória, Dávid elvtárs! És kisebb mellény.

Pilhál György
Magyar Nemzet