Mindhárom éremből jutott

2022. 07 20. 14:06

Egerszegi úszók sikere a nyíltvízi országos bajnokságon

Az egerszegi érmesek, balról: Nett Vivien, Nagy-Selmeczy Bulcsú és Nagy Napsugár.

Szegeden, a Maty-éren zajlott a nyíltvízi országos úszóbajnokság az elmúlt vasárnap, ahol Nett Vivien és Nagy Napsugár után Németh Luca és Nagy-Selmeczy Bulcsú is bemutatkozott a nyíltvízi úszók között. Bulcsúnak annyira jól sikerült a debütálás, hogy aranyéremmel tért haza.

A verseny az U14-15 korosztályban 5 km, az U16-17 éveseknek 7,5 km, az U18-19-nek 10 km, a felnőtt korosztálynak pedig szintén 10 km-es távokon egyszerre zajlott, ahol a különböző korcsportok együtt rajtoltak.

Horváth Csaba vezetőedző a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub színeiben négy versenyzőt állított rajthoz Nett Vivien, Németh Luca, Nagy Napsugár és Nagy-Selmeczy Bulcsú személyében.

Nagy Selmeczy-Bulcsú (U14-15 korosztályban) az 5 kilométeres „rövid távon”, élete első nyíltvízi versenyén egyből aranyérmes lett. Bulcsú ezzel az eredménnyel jogot szerzett az idén szeptemberben, a Seychelle-szigeteken megrendezésre kerülő nyíltvízi ifjúsági világbajnokságon történő részvételre.

Nem sokkal később Nagy Napsugár is becsapott a célba, aki szintén (az U14-15 korosztályban) az 5 kilométeres versenyben csupán 2 másodperccel szorult a 2. helyre. Németh Luca kicsit lemaradva, de szépen helytállva az 5 kilométeres táv középmezőnyében végzett.

Nett Vivien tovább úszott, hiszen neki az U16-17 évesek között a 7,5 kilométeres távot kellett teljesítenie. Vivi becsülettel harcolt, és sikerült is dobogós helyet kivívnia, ő bronzéremmel térhetett haza.

Horváth Csaba vezetőedző elégedett tanítványai teljesítményével, mint mondja, mind a négy versenyző jól teljesített, és jó eredményeket is értek el a mintegy 110 főt számláló mezőnyben. (Forrás: Zalaco-ZUK)