Ötvenéves a zalaegerszegi közgazdászképzés

2022. 07 18. 09:45

Ünnepeltek Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi közgazdászképzés ötvenedik évét ünnepelték július 15-én, pénteken Pannon Egyetem (PE) Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

Az egyetemi központnak kiemelt szerepe van a város dinamikus gazdasági fejlődésben. A városban működő felsőoktatási intézmények döntő tényezőnek számítanak a befektetések esetében – jelentette ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter felidézte, hogy a kampusz épülete egykor laktanya volt.

Az egykori katonai objektum a felsőoktatás egyik központjává vált – mondta a politikus, aki a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte: a megyeszékhely számára fontos a felsőoktatás támogatása.

A színvonalas intézmények rangot adnak a városnak, emellett szakemberekkel látják el a fejlesztéseket – közölte.

Németh István, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjának főigazgatója az MTI-nek elmondta, az intézmény képzési programja az elmúlt fél évszázadban sokat változott, fejlődött, új szakokkal bővült.

A gazdálkodási kar mellett létrehozták a mechatronikai mérnöki intézetet és informatika tanszék létesült. A komplex képzéssel az itt végző szakemberek lefedik azt a munkaerőpiaci keresletet, amelyre a megyeszékhely dinamikus fejlődése miatt szükség van – fogalmazott a főigazgató.