Zalakaros fejlődése igazi sikertörténet

2022. 07 15. 08:39

Nagy Sándor Bálint fideszes országgyűlési képviselő, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselő (b-j) érkezik a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre a Karos Korzóhoz.

Zalakaros életében a várossá válás óta eltelt huszonöt esztendő kiemelkedő sikertörténet – jelentette ki a fürdőhelyéről nemzetközileg ismertté vált kisváros jubileumi ünnepségén az Országgyűlés elnöke.

Kövér László ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a sikertörténetet – amelyben mint cseppben a tenger, benne van Magyarország elmúlt negyed százada – a zalakarosi polgárok írták a hitükkel, akaratukkal és munkájukkal.

Azt mondta, Zalakaros és Magyarország történetében felismerhető az az európai sikertörténet is, amely a második világháború pokoli szenvedései után békét, biztonságot, szabadságot és jólétet teremtett, az európai nemzeti államok demokratikus együttműködésén alapult. Mindez ma súlyos veszélybe került, de nem engedhetjük elrontani sikereinket sem Zalakaroson, sem Magyarországon, sem Európában – tette hozzá a házelnök.

Tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországnak csak akkor van jövője, ha egyszerre emelkedik a vidék a várossal, a városok a fővárossal, az elszakított nemzetrészek az anyaországgal. Ki kell mondanunk, az Európai Uniót és benne Magyarországot is veszélyek fenyegetik, tőlünk keletre kegyetlen háború zajlik, amely felborította a világ gazdaságát, nincs elég nyersanyag, nincs elég energia, vágtat az infláció – fogalmazott.

Kövér László beszédet mond a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

„Olyan háborús karácsonynak néz elébe egész Európa, amilyet a második világégés óta nem élt meg: hideg otthonok, hatalmas drágaság, leálló gyárak, társadalmi méretekben megjelenő nélkülözés, és az ebből fakadó békétlenség és felfordulás fenyeget minden európai társadalmat” – mondta az Országgyűlés elnöke.

Tőlünk nyugatra egy ideológiai háború dúl, egy istentelen ideológia, a halál kultúrája terjed és a szemünk előtt zajlik Európa „öngyilkossága” – folytatta Kövér László.

Nekünk, magyaroknak újra két tűz között kell megőriznünk magunkat, megvédenünk mindazt a szellemi és anyagi értéket, ami a miénk – tette hozzá.

Kövér László az Európai Uniót fenyegető legsúlyosabb veszélynek azt nevezte, hogy „a brüsszeli bürokraták át akarják alakítani az Európai Uniót egy diktatórikus birodalommá, amely magába akar olvasztani, el akar törölni szabad országokat, önazonosságukra büszke nemzeteket és keresztény gyökérzetű kultúrákat azért, hogy politikailag alávesse, kulturálisan megalázza, gazdaságilag kifossza az Európai Unió mind a 27 tagállamát és 447 millió polgárát”. A brüsszeli bürokraták, akiknek a fizetését mi, az Európai Unió polgárai adjuk, nem európai, hanem Európán kívüli érdekeket képviselnek; nem az európai emberek egzisztenciális érdekeiért dolgoznak, hanem Európán kívüli érdekcsoportokat szolgálnak – tette hozzá.

Nagy Sándor Bálint is felszólalt a jubileumi ünnepségen.

Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester is beszédet mondott.
Fotók: MTI/Varga György