Klára asszony szónoklatai

2022. 07 15. 10:04

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Egymásra találtak… Zsák a foltját…
Fotó: Mirkó István

Már megint leleplezte az Orbán-kormányt Dobrev Klára, a DK uniós képviselője, aki közleményben reagált a kabinet által meghirdetett energia-vészhelyzetre: „Az Orbán-kormány ma kicsit több mint egy órával ezelőtt megbukott […], a legfontosabbnak tekintett ügyét tagadta meg és adta fel.”

Klárika szerint kiderült, hogy amivel a kormány a kampányban az ellenzéket vádolta, azt most saját maga valósítja meg – ahogy az orbáni inflációt, a különböző áthárított különadókat vagy a kata megszüntetését, úgy a rezsicsökkentés árát is az emberek fogják megfizetni. „Készülnünk kell – javasolta a Szemkilövő-hegyi villalakó –, mert ha egy politikai közösség feladja a legfontosabb ügyét, akkor megbukik. De mi nem adjuk fel a miénket: a szabad, demokratikus, európai Magyarországot.”

Ez nagyon szépen hangzott. Esztendeje Széchenyi Istvánt is idézte a brüsszelita asszonyka: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta a legnagyobb magyar, és én mélyen egyetértek vele.” (Más közös pontot nem talált a gróffal – sem ő, sem Láriferi nem ajánlotta fel egy esztendei teljes jövedelmét a nemzetnek. Ők csak azt ajánlották fel, hogy visszajönnének.)

Rosszul állnak önnek ezek a szózatok, Klárika! Nem az Apró nagypapa a baj, nem is Piroska anyuka, dehogy. (Nagypapa, a kőbolsevik villarabló a Kádár-kor egyik legsötétebb politikusa volt, a kedves mama Horn Gyula kabinetfőnökeként segédkezett az ország eladásában.) Az eleiről ön sem tehet, ám arról igen, hogy annak a túlbérmálkozott habzóborásznak mondott igent az anyakönyvvezető előtt, aki pályája „csúcsán” Magyarország miniszterelnökeként magyar emberekre lövetett.

Kell még valamit mondanom, Klárika?

Pilhál György
Magyar Nemzet