Az EP-képviselő a magyarországi zsidókért aggódik

2022. 07 15. 14:03

– avagy Gwendoline Delbos-Corfield fércmunkája

Az EP-képviselő körülbelül annyit tud Magyarországról, mint amennyit én a tarajos gőték szerelmi életéről… Meg amennyit a magyarországi árulók súgnak neki.
Fotó: Mathieu Cugnot

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) egyik alapítója, volt elnöke (aki azóta szakított ezzel az álzöld impotens szervezettel) telibe találta Rui Tavares és Judith Sargentini méltó utódját, a Magyarországot jelenleg maceráló némbert, Gwendoline Delbos-Corfieldet. A következő neki célzott nyílt levelet jelentette meg közösségi oldalán:

„Magyarországot számtalan okból érheti kritika a NER-lovagok feltőkésítése, az átláthatóság hiányosságai miatt, és bizony külföldről is okkal fogalmazhatnak meg aggodalmat néhány, a bírói szervezetrendszert érintő törvényi megoldást illetően.

Ehhez képest az Európai Parlament Gwendoline Delbos-Corfield vezette LIBE-bizottsága minap elfogadott egy Magyarországról szóló jelentést, amiben minden van, mint a búcsúban, például ez is: »a Parlament aggodalmai a következő magyarországi kérdésekkel kapcsolatosak: (…) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük (…) a zsidók – jogai«.

Lenne akkor négy kérdésem Gwendoline Delbos-Corfieldhoz.

  1. Kit tetszenek zsidónak tekinteni?
  2. Ha esetleg a nürnbergi törvények szerint tetszettek eljárni, ugyan tessék már felvilágosítani: mely jogaim miatt aggódnak?
  3. Mennyit fizet Önöknek Orbán Viktor azért, hogy segítenek neki viccet csinálni az amúgy jogos uniós kritikákból is?
  4. Kizárólag a transzparencia jegyében, azt is elárulhatnák: mi a helyzet Von der Leyen elnök-asszony vakcinaügyi sms-eivel és Stella Kyriakides egészségügyi biztos bankszámlájával?” – áll Schiffer András levelében.

Schiffer András szerint is nagyon kilóg a lóláb.
Fotó: Mandiner

Egyébként napestig lehetne azoknak a nevét sorolni, akik EU-s tisztviselőként, képviselőként korrupciógyanús ügyekbe keveredtek, de erről igencsak hallgatnak Brüsszelben. Mint ahogy arról is, hogy a világ legnagyobb pénzügyi kalandorának, Soros Györgynek hány gazdaságilag „kitartott” bürokratája van az EU-ban.

Egyébként a zsidók – köszönik szépen – nagyon jól érzik magukat Magyarországon. A magyarországi izraelita vezetők is hasonló véleményen vannak. Csupán egyetlen csoporttal szemben vannak fenntartásaik, mégpedig egy Jobbiknak nevezett antiszemita csürhével, amellyel szinte teljes a magyarországi baloldal még a választást megelőzően a nászágyba feküdt, s ehhez az EU is áldását adta.

Ez hát a helyzet kedves Gwendoline! Nem ártana egyébként személyesen is megismerkedni a valódi magyarországi helyzettel. Szánjon rá néhány napot, ha a „jelentés” megírására adta a fejét. Csak ne Dobrev Klára, Cseh Katalin, Ujhelyi István, Donáth Anna legyen az idegenvezetője. Ezek a jóemberek már tartottak Önnek „pártatlan” tájékoztatást Brüsszelben. Hallgassa meg a magyar embereket is. Még akkor is, ha kétharmados „kisebbségben” vannak.

Ekler Elemér