Manninger Jenő lett Keszthely polgármestere

2022. 06 27. 08:07

Manninger Jenő polgármester, Bánhegyi Renáta képviselő lett.

Az egyetlen jelöltként induló Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője lett vasárnap Keszthely polgármestere.

Gábor Hajnalka, a település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként az MTI-nek elmondta: a 15 760 keszthelyi szavazópolgár közül 1696 vett részt a polgármester-választáson, közülük 1510-en adtak érvényes szavazatot az egyetlen jelöltre.

A Balaton-parti városban egy új önkormányzati képviselőt is választottak, a 8. választókerületben élő 2119 választópolgár közül 351 ment el szavazni, 11-en azonban érvénytelenül voksoltak. A szavazók közül 258-an Bánhegyi Renáta (Fidesz-KDNP) mellett tették le a voksukat, Kovács Viktória (Demokratikus Koalíció) 82 szavazatot kapott.

Keszthelyen azért kellett új polgármestert választani, mert Nagy Bálint, az eddigi településvezető áprilisban a Fidesz színeiben országgyűlési képviselő lett, ezért le kellett mondania polgármesteri címéről. Manninger Jenő, a városvezetői pozícióra most megválasztott utódja áprilisig a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként dolgozott.

A keszthelyi 8. választókerületben azért volt szükség időközi választásra, mert az előző képviselő, Ifi Ferenc (Fidesz-KDNP) 2020 decemberében elhunyt. (Forrás: MTI)