Polgármestert és képviselőt választanak vasárnap Keszthelyen

2022. 06 22. 08:39

Manninger Jenő gyakorlatilag már polgármester…

Lemondás miatt új polgármestert, haláleset miatt pedig önkormányzati képviselőt is választanak vasárnap Keszthelyen.

Egyetlen jelöltként Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) – aki áprilisig Keszthely térségének fideszes országgyűlési képviselője volt – indul vasárnap az időközi önkormányzati választáson a polgármesteri címért Keszthelyen – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. Az eddigi városvezetőt, Nagy Bálintot (Fidesz-KDNP) áprilisban a körzet országgyűlési képviselőjének választották, ezért ő lemondott polgármesteri megbízatásáról.

Bánhegyi Renáta (Fidesz-KDNP, balról) és Kovács Viktória (Demokratikus Koalíció) között dől el, hogy ki lesz a képviselő a 8. választókerületben.
Fotók: tv.keszthely

A Balaton-parti városban vasárnap egy új önkormányzati képviselőt is választanak, a 8. választókerületben Bánhegyi Renáta (Fidesz-KDNP) és Kovács Viktória (Demokratikus Koalíció) indul. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert az előző képviselő, Ifi Ferenc (Fidesz-KDNP) 2020 decemberében elhunyt.

Gábor Hajnalka, a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: Keszthelyen mintegy 16 ezer választópolgár szavazhat vasárnap a polgármesterjelöltre, a 8. választókerület két jelöltjére pedig mintegy 2100-an voksolhatnak.