D’Mitrik Trice az első légiós

2022. 06 22. 09:21

A lengyel bajnoktól érkezik az új légiós.

A magyar játékosok leigazolásával párhuzamosan a Zalakerámia ZTE KK menedzsmentje és szakmai stábja a külföldi kosárlabdázók kiválasztásán is dolgozik. Ennek eredményeként az irányító posztra D’Mitrik Trice személyében találta meg a klub első új légiósát a következő szezonra.

A 26 éves, 183 cm magas amerikai irányító az NCAA 1. divíziójában szereplő Wincosin Badgers Egyetem csapatában eltöltött időszak után a 2021/22-es szezonban a francia első ligás Fos-Provence csapatában kezdte európai karrierjét, ahol öt mérkőzésen lépett pályára. Ezt követően február elején a WKS Slask Wroclaw együtteséhez igazolt. A zöld-fehér klub színeiben a lengyel bajnokságban 20 mérkőzésen lépett pályára, ez alatt 14,5 perc játékidő alatt 5,7 pontot, 2,1 asszisztot és 1,2 lepattanót átlagolt. Csapatával bejutott a rájátszásba is, amelyben az 5. helyről indulva a szezon végén bajnoki címet ünnepelt.

D’Mitrik Trice a Wroclaw együttesében öt Eurocup-mérkőzésen is pályára léphetett, ahol a legjobban sikerült találkozója a spanyol Juventut Badalona elleni volt, amikor 35 perc játékidő alatt 22 pontot és 6 asszisztot ért el.

Az új játékosról Sebastjan Krasovec vezetőedző így nyilatkozott: „D’Mitrik tavaly nagyon magas szinten kezdte európai karrierjét, ahol a Wroclaw gárdájával a Eurocup mérkőzéseken is pályára lépett, valamint lengyel bajnoki címet is szerzett csapatával. Képzett és tehetséges játékos, aki készen áll arra, hogy egy nagyon fontos szerepet töltsön be csapatunk színeiben az előttünk álló szezonban.” (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)